Elkészült Tiszafüred új főtere és a Tisza-tó legnagyobb játszótere

Kormányzati támogatással elkészült Tiszafüred új főtere, valamint a Városliget közparkban megvalósult a Tisza-tó legnagyobb játszótere. 

A modern, térkövezett főtéren egy látványos, fény- és hangjátékkal is felszerelt, 227 négyzetméteres szökőkút is megvalósult, 52 négyzetméteres vízfelülettel. A beruházás során kialakítottak egy sétányt a Kiss Pál út és a Belsőfokpart út között, amely területen zöldségpiac létesült, valamint helyet kapott egy kávézó is. 

A fejlesztés része volt a Városliget közpark átalakítása is, itt 1500 négyzetméteres bekerített játszóparkot építettek, utcabútorokat helyeztek el, és parkolót hoztak létre a víztorony lábánál a szakemberek. A beruházás során létesült továbbá egy 200 négyzetméteres dísztó vízeséssel, egy 142 négyzetméteres főépület tetőterasszal, valamint 50 kandelábert is kihelyeztek. Több mint kétszáz négyzetméteren jött létre új zöldfelület, több mint százhúsz fát, ezen kívül cserjéket, virágokat is ültettek.

Az I Love Tisza-tó beszámolója szerint a Városliget közparkban a Tisza-tó legnagyobb játszótere készült el, amely több mint 15 játékelemet tartalmaz. Az egyik dombon kilátó, vízesés és kis tó szolgálja majd a családok kikapcsolódását, a másik dombon pedig játszóelemek, például csúszdák és mászófal bővítik a szórakozási lehetőségeket. 

A Tisza-tónál számos fejlesztés folyik jelenleg.  Az Abádi Kikötőben épül egy 17 házból álló úszófalu, és április közepén-május elején adják át a kiskörei kikötőben, a nádasba telepített színes lábasházakat és közöttük az összefordított csónakokra emlékeztető formájú kilátót, melyről a település polgármestere, Magyar Csilla nemrég videót is megosztott Facebook oldalán. 

Fotó: Magyar Csilla, Kisköre polgármestere / Facebook

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Úszófalu épül a Tisza-tavon

Úszófalu épül a Tisza-tavon

A cölöpökön álló, négy évszakos házból idén júniusra tíz készül el az Abádi Kikötőben.

Vízigarzon a Tisza-tavon

Vízigarzon a Tisza-tavon

Egy fiatal pár lakóhajója.

Vízi kilátótornyok épülnek a Tisza-tavon

Vízi kilátótornyok épülnek a Tisza-tavon

Két új ökoturisztikai létesítmény építésébe kezdett a Békatutaj Egyesület.

Hirdetés