Otthoni tárgyakból kiváló bunker építhető.

„Hogyan kössem le a gyermek figyelmét a karanténban?” – tette fel a kérdést sok szülő, amikor márciusban bezárták az óvodákat a járvány következtében, az IKEA oroszországi egysége azonban segít a szülőknek, ha már nem lenne elég a mesekönyv vagy a kisautó.

Oroszország a koronavírus járvány egyik gócpontja, a világ többi országához hasonlóan itt is az otthonaikba szorult a lakosság, ez újabb és újabb kihívások elé állítják a szülőket, akik sokszor már nem tudnak mit kezdeni az unatkozó gyermekeikkel. A bútorgyártó cég előállt egy ötlettel, amellyel bármelyik nappaliban könnyen felállítható egy beltéri erődítmény, ehhez pedig az IKEA a tőle megszokott összeszerelési útmutatóval is ellátja a gyermekeket és a szülőket. Mindezt az IKEA otthonmaradásra buzdító kampánya jegyében, amelyet az Instinct marketingügynökség készített el nekik.

A dolog pikantériáját az adja, hogy nem kell külön bútort vásárolni hozzá, hanem az otthon megtalálható dolgokból lehet építeni izgalmas játszóteret.

Ágytakarók, fotelek, székek, könyvek, csipeszek és macik - bőven elég ahhoz, hogy a hatféle búvóhely típus készülhessen az erődítménytől a sátorig, amelyeknek az IKEA a Förtress, Wigwåm, Cåstle, Cåve, Cåmping és Höuse márkanevet adta. Bár a lakásban található használati tárgyakból minden összerakható, az IKEA azért leírta azt is, hogy a saját termékei közül melyeket ajánlja az erődök elkészítéséhez.

Mivel sok szülőnek nincs ötlete arra, hogyan töltse ki a karanténban tengődő gyermekek mindennapjait, a cégek különböző megoldásokkal állnak elő. A Foster + Partners a válság elején arcvédő maszkot tervezett, és meg is osztotta a tervek forráskódját, az utóbbi hetekben template-eket készít a gyerekek számára, így építhetnek felhőkarcolót vagy egy egész várost papírból, de megtanulhatnak fát rajzolni is. Itthon a Market Zrt. tett közzé színezőket, amely jó kiegészítője lehet a Foster + Partners template-jeinek. 

Forrás: IKEA
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Eladta az IKEA Breuer Marcell brutalista épületét

Eladta az IKEA Breuer Marcell brutalista épületét

Az építészként végzett új tulajdonos nulla energiaigényű szállodát varázsolna belőle. 

Az IKEA 200 millió eurót fektet a klímavédelembe

Az IKEA 200 millió eurót fektet a klímavédelembe

Az összeg feléből a közvetlen beszállítóit támogatná, hogy térjenek át a zöld megoldásokra. 

Demenciában szenvedőknek fejleszt otthont az IKEA

Demenciában szenvedőknek fejleszt otthont az IKEA

Terápiás kertek és tükör nélküli fürdőszobák lesznek a megfizethető lakásokban.

Hirdetés