Elindult a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program podcastja

A 2023 podcast célja, hogy végig kísérje az utat, amellyel Veszprém és a Bakony-Balaton régió az európai figyelem középpontjába emelkedik és bemutassa a programokon és projekteken dolgozó alkotóközösségeket. A VEB2023 podcastek - hosszabb tudósítások és interjúk, valamint néhány perces magyarázó anyagok, rövid hangulatbeszélgetések formájában - először a Spotify-on, idővel pedig az Apple és Google felületén heti rendszerességgel fognak megjelenni. 

 

Az Európa Kulturális Fővárosa program elérkezett abba a fázisába, hogy a bemutatkozhassanak azok a projektek, amik eljutottak a megvalósítási szakaszba. Érdemes tehát megnyomni a „követés” gombot a Spotify-on, hiszen az adásokból kiderül majd egyebek között:

 

 

  • mi történik Veszprémben az UNESCO ’Zene városa’ cím elnyerése után,
     
  • hogyan formálhatják a város húszezeres lakótelepének lakosai a környezetük fejlesztését, 
     
  • hogyan szerveződnek „Kulthálóvá” a Bakony-Balaton régió összművészeti bázisai. 

 

Az adássorozat felelőse Gellért Gábor, aki eddigi, több mint 20 éves rádiós munkássága során hozzájárult többek között az Est FM, a Radiocafé és Neo FM sikereihez is. 

 

 

 

 

 

 

Az első adás Can Togay Jánossal, a VEB2023 művészeti és kreatív főtanácsadójával készült a program jelenről és jövőről.

... az Európa Kulturális Fővárosa program nem csillogó és 2023-ban gyorsan elpukkanó fesztiválokat akar létrehozni, hanem egy erős, innovatív térségét, amely szívesen látja majd az idelátogató vendégeket, és sok innovációval lép a 2024-es évbe. 

Az első podcast mellé készülő miniportréban Can Togay mutatkozik majd be. A török származású Can Budapesten született, itt kapta meg filmrendező diplomáját. Sokáig élt  félig finn felesége szülőhazájában, majd Párizsban és később Berlinben is. Mesél kedvenc városairól, és régi-új otthonáról, Felsőörsről, valamint életének néhány fontos epizódjáról: közös színpadi jelenlététével Halász Péterrel, diákéveiről Fábri Zoltánnal, filmszerepéről Isabelle Hupert-rel.

A podcast ebben az esetben nem csak online adássorozat, hanem egyben mentor program is, aminek keretein belül helyi fiatalok ismerkedhetnek meg az adáskészítés fázisaival. elsősorban a 17-22 éves korosztályból várnak jelentkezőket, akiket  szakemberek előadásain, beszédtanár óráin és rengeteg gyakorlati feladaton keresztül vezetik be a médiamunka alapjaiba. A mentorprogram célja, hogy 2023-ra, helyi fiatalok láthassák el az Európa Kulturális Fővárosa program médiafeladatainak egy részét. A jelentkezési felhívás augusztus első napjaiban jelenik meg a podcast és a VEB2023 közösségi média felületein. 

Többszörösen is érdemes tehát követni a A 2023 podcast felületeit a Spotify, a Facabook, és a program weboldalán
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy építész életpályája: az egyetemtől a csúcsig

Egy építész életpályája: az egyetemtől a csúcsig

A Cabin Talks, azaz a Max City x Hello Wood podcast-sorozat újabb epizódja Ferencz Marcel, YBL díjas építésszel.

A design és az építészet hatása a segélyszervezetek adománygyűjtési programjainak sikerességére

A design és az építészet hatása a segélyszervezetek adománygyűjtési programjainak sikerességére

A Cabin Talks, azaz a Max City x Hello Wood podcast-sorozat újabb epizódja.

Hirdetés