Hirdetés

Koncepcióalkotás építészet és társművészetek metszéspontján – Bordás Péterrel és Pém Ildikóval beszélgettünk. 

LEJÁTSZÁS:

«
»
0.7X 1X 1.2X 1.5X 1.7X 2X

Elsősorban a fiatal, 18-35 éves korosztályt kívánja helyzetbe hozni a DECODE díjpályázat, mondják el „milyen gondolataik vannak, mit szeretnének formába, épületbe, szoborba, festménybe, digitális művészetbe önteni”, mondja Bordás Péter, a DECODE egyik alapítója a koncepcióalkotást középpontba helyező pályázatról. Podcastünkben a BORD Építész Stúdió alapító-vezetője és a társalapító Pém Ildikó a saját huszonéves kori alkotói folyamataikról is beszéltek, illetve körüljárták, miért hoznak a fiatalok rendre olyan mély témákat a DECODE-ra, mint a gyász, a hajléktalanság, a túlnépesedés vagy az idősödés. Hogyan fejleszthető a koncepcióalkotás, milyen mintákból meríthetnek a mai fiatalok, hogyan fejlődik évről évre a DECODE, hogyan gondolkodik a zsűri, és mit kezd a kategorizálhatatlan ötletekkel? Mindez kiderül a Molnár Zsuzsanna podcast beszélgetéséből.

Bordás Péter és Pém Ildikó

A fiatal építészeknek, valamint vizuális és alkalmazott művészeknek szóló DECODE díjat idén írják ki negyedszer. A szervezők október 22-ig várják a pályázatokat, melynek összdíjazása nettó 1,2 millió forint. Idén először a fődíj mellé egy egyedi tervezésű díjtárgy, Zalavári Fruzsina alkotása is társul. A díjátadó november 10-én lesz a Faur Zsófi Galériában, ahol a beérkezett pályázati anyagból a szakmai zsűri válogatása alapján 2021. november 11-17-ig kiállítás is nyílik. A november 10-i díjátadó és a kiállítás a virtuális térben is megtekinthető lesz. 

Az Alapítvány honlapja mellett jelen van a Facebook és Instagram felületein is. Az előző évi pályaműveket, valamint a projekt werkfilmjét a DECODE YouTube csatornáján tekinthetik meg.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Átadták a DECODE pályázat díjait

Átadták a DECODE pályázat díjait

A Faur Zsófi Galériában tartott ünnepélyes eseményt itt is végignézheted! 

„Egy bivakot keresek, hogy megnyugodjak”

„Egy bivakot keresek, hogy megnyugodjak”

Molnár Dávid Ferenc építészhallgató DECODE-fődíjas munkájának különleges története

„Mégis mi értelme volt létrehozni…”

„Mégis mi értelme volt létrehozni…”

Horváth Ági DECODE-díjas képzőművésszel beszélgettünk

Hirdetés