Koncepcióalkotás építészet és társművészetek metszéspontján – Bordás Péterrel és Pém Ildikóval beszélgettünk. 

LEJÁTSZÁS:

«
»
0.7X 1X 1.2X 1.5X 1.7X 2X

Elsősorban a fiatal, 18-35 éves korosztályt kívánja helyzetbe hozni a DECODE díjpályázat, mondják el „milyen gondolataik vannak, mit szeretnének formába, épületbe, szoborba, festménybe, digitális művészetbe önteni”, mondja Bordás Péter, a DECODE egyik alapítója a koncepcióalkotást középpontba helyező pályázatról. Podcastünkben a BORD Építész Stúdió alapító-vezetője és a társalapító Pém Ildikó a saját huszonéves kori alkotói folyamataikról is beszéltek, illetve körüljárták, miért hoznak a fiatalok rendre olyan mély témákat a DECODE-ra, mint a gyász, a hajléktalanság, a túlnépesedés vagy az idősödés. Hogyan fejleszthető a koncepcióalkotás, milyen mintákból meríthetnek a mai fiatalok, hogyan fejlődik évről évre a DECODE, hogyan gondolkodik a zsűri, és mit kezd a kategorizálhatatlan ötletekkel? Mindez kiderül a Molnár Zsuzsanna podcast beszélgetéséből.

Bordás Péter és Pém Ildikó

A fiatal építészeknek, valamint vizuális és alkalmazott művészeknek szóló DECODE díjat idén írják ki negyedszer. A szervezők október 22-ig várják a pályázatokat, melynek összdíjazása nettó 1,2 millió forint. Idén először a fődíj mellé egy egyedi tervezésű díjtárgy, Zalavári Fruzsina alkotása is társul. A díjátadó november 10-én lesz a Faur Zsófi Galériában, ahol a beérkezett pályázati anyagból a szakmai zsűri válogatása alapján 2021. november 11-17-ig kiállítás is nyílik. A november 10-i díjátadó és a kiállítás a virtuális térben is megtekinthető lesz. 

Az Alapítvány honlapja mellett jelen van a Facebook és Instagram felületein is. Az előző évi pályaműveket, valamint a projekt werkfilmjét a DECODE YouTube csatornáján tekinthetik meg.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ismét jelentkezhetsz a DECODE pályázatra

Ismét jelentkezhetsz a DECODE pályázatra

Egyedülálló pályázati és kiállítási lehetőség építészek, valamint vizuális és alkalmazott művészek számára.

Már elérhető az idei DECODE pályázati kiírása

Már elérhető az idei DECODE pályázati kiírása

Fiatal alkotók munkáit várják építészet és művészet kategóriában.

Szintet lépett a DECODE pályázat

Szintet lépett a DECODE pályázat

Kihirdették a győzteseket, és megnyitották a pályaművekből rendezett kiállítást a Faur Zsófi Galériában.

Nincs találat!

Hirdetés