A több mint 40 országban jelen lévő Acrysil csoport magyar designer csapatot bízott meg egy speciális feladattal. 

Európai tervezésű, magas designértéket képviselő mosogatócsapokkal kívánta bővíteni a konyhai kínálatát az Acrysil csoport. A cég az ázsiai mosogatótálca-piac legnagyobb kvarc alapú gyártója, világszerte több mint 40 országban van jelen, főként Carysil márkanév alatt, azaz hamarosan rengeteg fogyasztóhoz juthatnak el a Juhos Lehel tervezte csapok.

Fotók: Next Ship

Az ázsiai cégcsoport a márkatervezésre és termékdesignra specializálódott, díjnyertes magyar Next Ship ügynökséget bízta meg a projekttel, a tervezés feladatát Juhos Lehel kapta meg. A feladat a Carysil három meglévő mosogatótálcájának design-irányelveihez igazodó csapok tervezése volt. Mindhárom termékcsaládnak tartalmaznia kellett egykaros és kétkaros nyitási megoldást, utóbbit az egyesült királyságbeli piac számára.

Juhos Lehel három különböző keresztmetszetű kifolyóból kiindulva alakította ki a csapok formai karaktereit.

A fő kihívást az egyes típusok egy-, illetve kétkaros verzióinak közös formai rendszerének meghatározása jelentette, úgy, hogy önálló, egyedi termékként is megállják a helyüket. A csaptelepek részletei következetesen kidolgozottak, ennek köszönhetően egységes kollekciót alkotnak, króm és matt fekete változatban kerülnek piacra, várhatóan 2020-ban.

Juhos Lehel 2008-ban diplomázott ipari tervezőként a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, 2012-ben alapította meg a Juhos Design Studiót, amelyben belsőépítészettel, bútortervezéssel és ipari formatervezéssel foglalkozik. Hitvallása szerint alkotásaiban az egyszerűségre törekszik, ugyanakkor nagy gondot fordít a részletekre is. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A csaptelep, ami legyőzi a gravitációt

A csaptelep, ami legyőzi a gravitációt

A Timedrips az idő kerekét is visszaforgatja, és még fényforrásként is szolgál.

Juhos Lehel elegáns formatervezésű csapja a világpiacra kerül

Juhos Lehel elegáns formatervezésű csapja a világpiacra kerül

A több mint 40 országban jelen lévő Acrysil csoport magyar designer csapatot bízott meg egy speciális feladattal. 

Fali világítás

Fali világítás "wow" faktorral

MOME x BE LIGHT! pályázat, 8. rész.

Hirdetés