Hirdetés

A Timedrips az idő kerekét is visszaforgatja, és még fényforrásként is szolgál.

Hirdetés

Egészen különleges high-tech csaptelep jelenik meg hamarosan az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon. A Timedrips jelszava Designed for the impossible, nem véletlenül: az átlagosnál jóval kevesebb vizet használ, fényforrásként is funkcionál, és akár képes visszafordítani a gravitációt.

Albert Einstein úgy tartotta, hogy a jövő, a jelen és a múlt csupán illúzió, mivel mind egyszerre léteznek valamilyen módon. Ennek az illúziónak a szemléltetésére született meg a Timedrips csaptelep, amely – noha folyik belőle a víz rendesen, ahogyan az egy csaptelep esetében elvárható – a fürdőszobánkba varázsolja a lehetetlent, méghozzá környezetbarát módon.

A Föld véges édesvízkészletének molekuláit alkotó részecskék évmilliárdokat utaztak téren és időn keresztül. Ennek a hosszú utazásnak az utolsó másodperceit állítja meg a Timedrips, és a csaptelep használója akár vissza is fordíthatja azokat a Timedrips telefonos alkalmazással.

Tetszőlegesen állítható, hogy a vízcseppek állni látszódjanak a levegőben, lassított tempóban haladjanak előre, vagy akár visszafelé folyjanak, legyőzve a gravitációt.

Az impozáns, rozsdamentes acélból készült csaptelepet, valamint a hideg és meleg vízkeverőket egyedi, lámpatestre emlékeztető design jellemzi, mivel a Timedrips fényforrásként is funkcionál.

Tervezői nem csak a külcsínre adtak, hanem a környezettudatosságot is szem előtt tartották: speciális technológiájának köszönhetően jóval kevesebb vizet használ egy átlagos csaptelepnél. 

A Timedrips 2020 végén jelenik majd meg az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon, a célja a termék sorozatgyártásának beindításához szükséges támogatás összegyűjtése. Ugyanakkor a csaptelep máris megtekinthető a timedrips.com oldalon. Valószínűleg sokakat lenyűgöz majd ez a különös és csaptelepek esetében páratlan látvány, hiszen ahogy a Timedrips szlogenje hirdeti, Designed for the impossible: a lehetetlenre tervezték. Esetünkben a design a Timedrips együttműködő partnerét, a MAFORM Kft. tervezőcsapatát dicséri.

Ám egy olyan mondás is létezik, hogy egy kép többet mond ezer szónál, egy film többet mutat ezer képnél. Az alábbi videó alátámasztani látszik ezt a tételt is: 

TIMEDRIPS | Anti-gravity faucet short ad from Timedrips on Vimeo.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Funkcionalitás és esztétika kiváló ötvözése

Funkcionalitás és esztétika kiváló ötvözése

Elkészültek az MDDÜ által indított első design LAB program párosainak szériaérett alkotásai.

Román ortodox templom újul meg a Viharsarokban

Román ortodox templom újul meg a Viharsarokban

Nem a méhkeréki az egyetlen felújítási program a térségben.

Nobel-díjas csodaanyagból született a Red Dot-díjas magyar vitorlásruha

Nobel-díjas csodaanyagból született a Red Dot-díjas magyar vitorlásruha

A 878® márka a világ első, magyar tervezésű, gyártású és fejlesztésű intelligens vitorlásruhája, ami alig egy hónapja mutatkozott be.

Hirdetés