A MOME idén ősszel újra meghirdeti a fotográfia és a web-design egyes területeit bemutató képzéseit.

Az idén 135 éves múltra visszatekintő Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet a megújulásra való törekvés és a külvilágra való nyitottság jellemzi. Ennek fényében a MOME idén ősszel újra meghirdeti a fotográfia és a web-design egyes területeit bemutató workshopszerű, aktív részvétellel megvalósuló képzéseit, melyek alapvető gyakorlati, hasznos tudással segítik a felsőoktatási rendszeren kívüli jelentkezőket. 

A MOME ID tanfolyam az Interface Design jelentőségéből kiindulva egy elég széles spektrumú tematikát foglal magába, azonban a kis létszámú csoportalkotás, az elméleti előadásokat alátámasztó aktív közös munka a workshopok alkalmával rögtön gyakorlati alapokra helyezi az elsajátítottakat. A MOME IxD képzés a felhasználó-fókuszú tervezés fontosságán alapul. A tanfolyam alapvetően szakembereket céloz meg, akik a felhasználó-központú gondolkodás ernyője alatt megismerkedhetnek a felhasználói élménytervezéssel, a webes és mobil felhasználók és felületek sajátosságaival, a digitális interfészek grafikai tervezésével, valamint elsajátítják a felhasználói tesztelés alapjait. A MOME CODE elsősorban a digitális grafikával vagy online médiával foglalkozó szakembereknek szeretne új képességeket adni, másodsorban nem fejlesztéssel foglalkozók számára megkönnyíteni a frontend fejlesztőkkel való közös munkát. A három tanfolyam sajtónyilvános prezentációkkal zárul, ahol a hallgatók a kurzus során megvalósított projektükkel mutatkozhatnak be.

A Fotó 1.0 tanfolyam résztvevői magabiztos eszközkezelést, műtermi technikákat sajátíthatnak el, azaz általában a fotográfusi munka betöltéséhez szükséges alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak. A Streetfotó tanfolyam főleg azoknak nyújt segítséget, akik szeretnek utazni, nézelődni és benyomásaikat fényképezőgéppel dokumentálni, azonban az egyszerű emlékképek elkészítésétől szeretnének eljutni a  mások számára is izgalmas alkotói tevékenységig. Mind a két fotográfia tanfolyam egy kiállítással zárul a Barabás Villában.

Tanfolyamok:

MOME IxD: 2015. szeptember 16.
Streetfotó: 2015. szeptember 16.
Fotó 1.0: 2015. szeptember 17.
MOME CODE: 2015. szeptember 21.
MOME ID: 2015. szeptember 22.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Rendhagyó Manage [it] Yourself est

Rendhagyó Manage [it] Yourself est

Napenergiával működő hajó, 3D modellezés ihlette puzzle és antigravitációs játék - rendhagyó Manage [it] Yourself est május 4-én.

Manage [it]  Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Manage [it] Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Március 16-án, csütörtökön új eseménnyel jelentkezik a MOME Design-és művészetmenedzsment szakos hallgatók tematikus estje, amelynek témája ezúttal a TEAM lesz. 

A MOME bemutatja: Archistructure 2.0

A MOME bemutatja: Archistructure 2.0

Kiállítás és szimpózium a FUGÁ-ban a Design Hét Budapest 2016 keretében. 

Hirdetés