Hirdetés

Egy japánban élő magyar szemszögéből

Júliusban végre búcsút mondhattunk az egyszer használatos műanyag termékeknek, de mit tehetünk még? A Japán Alapítvány augusztus 14-iki online webináriumán kiderül!  Út a fenntarthatóság felé címmel Fujita-Kövesdi Anikó, japánban élő környezetvédelmi szakember osztja meg gondolatait.

Környezetünk óvásának kérdése nem új keletű téma, hiszen az ipari forradalmat követően már a 19. század derekán indultak a természet védelmére és megbecsülésére irányuló mozgalmak. Az elmúlt évtizedekben aztán megszületett és elterjedt a napjainkban oly gyakran hallható „fenntartható fejlődés” kifejezés, mely koncepció a környezetvédelem mellett számos, az élhető jövő érdekében kulcsfontosságú kérdésre igyekszik megoldást találni.


De mik is azok a fenntartható fejlődési célok, és mit tehetünk mi egyéni vagy helyi közösségi szinten, hogy e célokat támogassuk? Milyen példákat láthatunk erre Japánban és Magyarországon pl. a két ország legnagyobb tava, a Biva-tó és a Balaton védelme kapcsán? Ezekről beszél nekünk Fujita-Kövesdi Anikó, aki Japánban ébredt rá, hogy életét a környezet védelmének szeretné szentelni.

Megváltoztatta kutatási területét, s később egy hulladékkezelő cégnél helyezkedett el; 2010-ben pedig barátaival megalapította „Ekora” nevű szervezetét Siga prefektúrában. 2014-es függetlenedése óta a környezettudatos életmód promotálása mellett, az „Ekora” vezetőjeként helyi lakosokkal és szervezetekkel, vállalatokkal együttműködésben tevékenykedik a fenntartható világ és társadalom megteremtése érdekében.


a JapanFoundation 9. élő webináriumán egy Japánban élő honfitársunk tapasztalatai alapján kiderül, mit tanulhatunk japán példákból a fenntarthatóság terén!


Időpont:

2021.08.14. 11:00

 

Az előadás online, Zoom webinar formában lesz megtekinthető, regisztrációt követően. 
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Fenntarthatóság és felelősségvállalás a bútorgyártásban

Fenntarthatóság és felelősségvállalás a bútorgyártásban

Virtuális kerekasztal­ beszélgetés a Design Héten.

20 tonna élelmiszert termel évente Ázsia legnagyobb organikus tetőkertje

20 tonna élelmiszert termel évente Ázsia legnagyobb organikus tetőkertje

Emellett pedig a fenntarthatóságra nevel.

Hogyan oldotta meg a belső terek hűtését Le Corbusier?

Hogyan oldotta meg a belső terek hűtését Le Corbusier?

Egy új könyv szerint a környezetszennyező légkondik helyett a modernizmus atyjainak módszereit kellene alkalmazni.

Hirdetés