A Corvin Rajziskola programja március 17-én.

Design vagy képzőművészet? Szeretnél eligazodni a grafikai műfajok között? A Corvin Rajziskola online Kibeszélője utánajár, hogy mi a helyzet a kortárs grafikával, az egyes műfajok hogyan válnak el, és fonódnak össze. Hogyan gondolkodik egy grafikus, mi a feladata, és milyen képzéseken lehet erre pályára felkészülni? Egy grafikus hogyan használja a social mediát, szükséges-e önmagát menedzselnie?

„A grafika, klasszikus értelmezés szerint, a képzőművészet azon ága, amelyhez a sokszorosítási eljárással készült alkotások tartoznak.”

Ez az értelmezés már nem egészen releváns, hiszen a grafikai műfajok már határtalan lehetőségeket rejtenek, ezért a grafikusok már csak egy-egy szegmenssel foglalkoznak, egy műfajban válnak professzionális alkotóvá.

A vizuális kommunikáción belül találkozhatunk branddesignerekkel, webdesignerekkel, tervezőgrafikusokkal, illusztrátorokkal. Ha az autonóm művészet oldaláról közelítjük meg a konceptuális művészetet, akkor a képgrafika és a média design sem maradhat ki.

Az online kerekasztal célja, hogy meghívott vendégeinktől választ kapjanak kérdéseikre mindazok, akiket ez a pálya érdekel, segítséget kapjanak az útkeresésben, eligazodásban, vagy akár az önmenedzsmentben is. 

Tehát március 17-én 17.30-tól ismét KIBESZÉLŐ!

A kibeszélők: 
Révész Emese: művészettörténész, az „illusztráció tudora”
Turi Lilla: illusztrátor
Czikkely Panni (@czikkcakk): formatervező, illusztrátor 
Födő Gábor: képgrafikus 
Borbély Áron & Faragó Gergő (Compact Studio): tervezőgrafikusok

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az eseményt Zoomon tartják, és mindenkinek emailben küldik el a linket. 
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Pasztell rajz, akvarell és olajfestészet felnőtteknek

Pasztell rajz, akvarell és olajfestészet felnőtteknek

A Corvin Rajziskolában a felnőtteket rövid kurzusok, a gyerekeket kalandos táborok várják.

Rövid képzéseket indít a Corvin Rajziskola

Rövid képzéseket indít a Corvin Rajziskola

A tízfős workshopok februárban indulnak.

Hirdetés