Kávé és képzelet

Fantázia és könnyedség – a KARVone Design e két fő gondolat mentén tervezte meg a Vista Coffee Shopot.

A kínai KARV One Design építészei által tervezett Guangzhou-i Vista Coffee Shop erőteljes vizuális közege segít kiszakadni a mindennapokból. A stúdió, az alapító Kyle Chan vezetésével igazán különleges, impulzív kávézót álmodott meg.

 

 

Az artisztikus, lágyan ívelt, fehér fémrács önmagában varázslatos világot teremt, látványa a szélben kígyózó szalagra emlékeztet. A színátmenetes üveg optikailag tágítja a teret, és tovább fokozza az álomszerű atmoszférát. Ezt erősítik a térben igényesen elhelyezett növények is  – igazi szürreális városi kertté varázsolják a kávézót.

 

 

A térben alkalmazott anyagok, a terrazzo és a fém kellemes harmóniában olvadnak össze a lágy, de mégis karakteres vonal menti világítással. A lámpatestek a leghangsúlyosabb részleteket emelik ki a térből.

Ez az érzékelésen túli, fehér világ a kávézó vendégeinek viselkedésére, kommunikációjára is hatással van. Magával ragadó a hely különleges hangulata, segít, hogy egymás felé forduljunk, egymásra figyeljünk, kint felejtsük a terheket. Gondolataink és érzéseink felveszik a design ritmusát, áramlani kezdenek. S hogy mi más kellhet még egy tökéletes kikapcsolódáshoz? Természetesen egy csésze finom kávé.

 

 

KARVone Design | Web | Facebook | Instagram

 

Forrás: Archdaily
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ami változik, és ami örök

Ami változik, és ami örök

Aliga emlékezete.

Arányban a természettel

Arányban a természettel

Természetes és modern találkozik ebben a családi házban, Porto Felizben.

„A munka nehezét elvégeztük”

„A munka nehezét elvégeztük”

Interjú Rácz Anikóval, a Hannabi bútormanufaktúra alapítójával.

Hirdetés