A kártyákat a Studio Nur tervezte.

Sematikus, ezüstösen csillogó vonalrajzokkal, virtuóz egyszerűséggel jeleníti meg a Costes étterem menüsorát az a kártyapakli, amit a Studio Nur csapata tervezett. Az első magyar Michelin-csillagos étterem 2018-ban ünnepelte 10 éves jubileumát, ebből az alkalomból álmodta meg a vezetőség és a grafikai stúdió az interaktív "kártyajátékot." 

Fotó: Zoltai András

A Laki Eszter vezetésével működő grafikai műhely, a Studio Nur nagy gyakorlattal bír vendéglátáshoz kötődő arculatok terén, ezért Imre Réka alkotótársával könnyen tudott kapcsolódni a Costes étterem megbízásához. A kiinduló ötlet, a kártya alapú menüsor Palágyi Esztertől, az étterem Michelin-csillagos séfjétől származik, aki újító, játékos alkotói munkájáról ismert. A bővíthető pakli 16 különböző, kétrétegű, rácsos felületű lapból áll, melyek a kártyajátékoknak megfelelő grafikai elrendezéseket követik. A valódi kártyapapírt idéző lapok nagyobbak a sztenderdnél, de így is kényelmesen fekszenek a tenyérbe. A kártyalapok frontján minden fogás fő alkotóeleme szerepel, ami sematikus vonalrajzokkal, virtuóz egyszerűséggel jelenít meg egy-egy hangsúlyos hozzávalót. A hátoldalon magyar-angol nyelven olvasható egy leírás a fogásról és egy ahhoz tartozó informatív körítés. Ezeket a szöveges egységeket Mihály Kamilla, a stúdió korábbi alkotótársa, a MENÜ könyvek szerkesztője jegyzi.

Fotó: Zoltai András

A Budapesten működő grafikai stúdió megkülönböztető jegye a manualitás, a szabadkézi rajzok/gesztusok használata. Egyszerű tipográfia és kézzel írt részletek érzékeny egyensúlya jellemzi. Szeretik nulláról felépíteni egy új arculat látványvilágát, így nemcsak grafikai elemek összességét teremtik meg, hanem egy olyan esztétikai univerzumot, amiben egy termék vagy egy szolgáltatás gondolatisága a legapróbb részletekig tetten érhető. A vendéglátóhelyeknek készülő arculattervektől kezdve a könyvtervezésig széles skálán dolgoznak, amiben közös jellemző, hogy minden megbízó elkötelezett szakmaiságát és személyes indíttatásait a sajátjukká teszik. A Costes számára készített kártyákon a letterpress technikával nyomtatott szövegek és ábrák mellett ezüst prégeléssel megjelenik a már meglévő Costes logó is. Ez a fel-felvillanó, ezüstös fény a kártyapakli dobozának filigrán vonalmintázatán és a kártyák élfestésén is visszaköszön. A pakli kártyái között egy joker is mozog, egy a hátoldalán üresen hagyott lap, melyen a séf számára üzenhetünk, hogy így legyen igazán interaktív a játék.

Fotó: Zoltai András

 

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Svéd design és kényelem a Játékszínben

Svéd design és kényelem a Játékszínben

Interjú Bank Tamással, a belső tereiben is folyamatosan megújuló Játékszín igazgatójával.

"Nincs is jobb annál, mint, amikor szabad kezet kapsz"

Interjú a Sütő Interior Architects vezetőpárosával: Sütő Katával és Sütő Lászlóval.

Nyomtass utcabútorokat háztartási hulladékból!

Nyomtass utcabútorokat háztartási hulladékból!

A lakosok megtervezik, a robotok pedig háztartási hulladékból, 3D nyomtatással megvalósítják.

Hullámok hátán: a portói hurok

Hullámok hátán: a portói hurok

A Portói Egyetem Tudományos és Technológiai Parkjának új jelképe a szabadságot is szimbolizálja.

Indul a Hungary Emerging program magyar művészek számára

Indul a Hungary Emerging program magyar művészek számára

A kiállítás sorozat magyar képzőművészek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget, még lehet rá jelentkezni.

 

 

Hirdetés