A Moooi egy rendkívüli életérzés bútorait viszi el Milánóba.
 

Moooi, a holland design-és életmód brand a digitális és a fizikai világ között lavíroz, miközben a technológia emberséges arcát keresi a formatervezésben. Ennek kapcsán egy multiszenzoriális, online is megtekinthető kiállítással készültek a Milánói Design Hétre. „A Life Extraordinary” falai között debütál az egyedi, mesterséges intelligencia által táplált szobaillat-élményük, és Nika Zupanc, szlovén tervező extravagáns kötött széke is. 

A világ legnagyobb designeseménye, a Milánói Design Hét április 17. és 23. között ismét megrendezésre kerül. Ezen a héten a legizgalmasabb projektek közül csemegézünk.

 

Nika Zupanc izgalmas női, ráadásul kelet-közép-európai színfolt a túlnyomórészt férfi bútortervezők dominálta szakmában. Használatai tárgyaiban a józan, racionális tervezői felfogás helyett az intuitivitásra és az érzelmességre helyezi a hangsúlyt.

Az új, szándékosan túlméretezett kötött fotele, a Knitty Lounge Chair igazi diskurzus indító darab. Hajókötelekre emlékeztető, extra vastag fonalból készült, amit további kötött anyagokkal kárpitoznak, a páratlan puhaság érdekében. A kosárfonásra hajazó mintázat izgalmas textúrát ad a designnak, ami az egyszerű anyagok élvezetéről  és transzformálásról szól. 
 


Moooi | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Dunai kavicsok betonbútorba öntve

Dunai kavicsok betonbútorba öntve

Magyar designpad a Milánói Design Héten.

Génmanipulált gyümölcs-bútorok

Génmanipulált gyümölcs-bútorok

Organikusból funkcionális.

Föld, Szél, Tűz, Mese, Írás és Absztrakció

Föld, Szél, Tűz, Mese, Írás és Absztrakció

Közel 40 tervező mutatkozhat be a Budapest Select ernyőmárka alatt – magyar tervezők a Milánói Design Héten.

Hirdetés