Hirdetés

A közös projekt a Milánói Design Héten mutatkozott be.

Különleges projekttel rukkolt elő az OPPO és Kengo Kuma: a Bamboo (竹) Ring :|| Weaving a Symphony of Lightness and Form egy bambusznád és szénszálas anyagok felhasználásával megalkotott installáció, amely az építészet és a zene eszköztárának együttes alkalmazásával kísérletezik. A vezető okoseszköz márka és a világhírű japán építész közös projektje a Milánói Design Héten debütált.

A Kengo Kuma által tervezett különleges installáció bambusz- és szénszálas gyűrűkből készült szerkezete gyakorlatilag egy hangszerré válik, amikor az OPPO londoni design központjából származó innovatív hangtechnikai eszközök segítségével a zene végighalad rajta – haptikus motorok, mikro hangszórók és különböző hangfeldolgozó megoldások a hegedű vibrátójához és az ütőhangszerek hangjához hasonló hanghatásokat hoznak létre.

„Az installációval azt kívánjuk közösen bemutatni, hogy az OPPO márkafilozófiájával összhangban a technológia és a design, valamint a technológia, mint művészeti forma hogyan teszi értékesebbé a mindennapi életünket” – mondta Jintong Zhu, az OPPO London Design Centre vezetője.

A befogadói élményt a japán Midori Komachi hegedűművész zenekari művei és az OPPO Relax alkalmazásában található egyéb nyugtató hatású természeti és városi hangképek teszik még teljesebbé. A kompozíciók az évszakok körforgásán alapulnak, és ahogy átjárják az épített struktúrát, arra ösztönözik a befogadó közönséget, hogy váljon részesévé az installáció audiovizuális közegének.

„Egy épület megtervezésekor a ritmus és a hangok megtervezése sokszor fontosabb számomra, mint az épület kontúrjai, és a kortárs zenéből rengeteg inspirációt merítek a munkám során. A Bamboo Ring egy kísérlet az építészet új ritmusainak és hangjainak felfedezéséhez, amely vizuális és egyben akusztikus élményeket is kínál a látogatóknak” – mondta Kengo Kuma.

Az installáció a Milánói Design Hét keretében a milánói Cortile dei Bagni udvaron látható 2021. szeptember 19-ig, majd az Arte Sella Park szabadtéri kortárs művészeti múzeumban fog állandó otthonra találni az olaszországi Trentinóban.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kengo Kuma gránitköve egy múzeumot takar

Kengo Kuma gránitköve egy múzeumot takar

És egy olyan könyvtárt, ami színházzá alakítható.

Kengo Kuma tyúkólat tervezett Mexikóban

Kengo Kuma tyúkólat tervezett Mexikóban

Ráadásul úgy, mintha egy közösségi lakóprojektet valósított volna meg embereknek.

24 közgazdász és építész üzeni: eljött az idő a világ újragondolására

24 közgazdász és építész üzeni: eljött az idő a világ újragondolására

Lesz dolguk az építészeknek is, a városok funkcióit jobban a lakosság igényeire kell szabni. 

Nincs találat!

Hirdetés