A közös projekt a Milánói Design Héten mutatkozott be.

Különleges projekttel rukkolt elő az OPPO és Kengo Kuma: a Bamboo (竹) Ring :|| Weaving a Symphony of Lightness and Form egy bambusznád és szénszálas anyagok felhasználásával megalkotott installáció, amely az építészet és a zene eszköztárának együttes alkalmazásával kísérletezik. A vezető okoseszköz márka és a világhírű japán építész közös projektje a Milánói Design Héten debütált.

A Kengo Kuma által tervezett különleges installáció bambusz- és szénszálas gyűrűkből készült szerkezete gyakorlatilag egy hangszerré válik, amikor az OPPO londoni design központjából származó innovatív hangtechnikai eszközök segítségével a zene végighalad rajta – haptikus motorok, mikro hangszórók és különböző hangfeldolgozó megoldások a hegedű vibrátójához és az ütőhangszerek hangjához hasonló hanghatásokat hoznak létre.

„Az installációval azt kívánjuk közösen bemutatni, hogy az OPPO márkafilozófiájával összhangban a technológia és a design, valamint a technológia, mint művészeti forma hogyan teszi értékesebbé a mindennapi életünket” – mondta Jintong Zhu, az OPPO London Design Centre vezetője.

A befogadói élményt a japán Midori Komachi hegedűművész zenekari művei és az OPPO Relax alkalmazásában található egyéb nyugtató hatású természeti és városi hangképek teszik még teljesebbé. A kompozíciók az évszakok körforgásán alapulnak, és ahogy átjárják az épített struktúrát, arra ösztönözik a befogadó közönséget, hogy váljon részesévé az installáció audiovizuális közegének.

„Egy épület megtervezésekor a ritmus és a hangok megtervezése sokszor fontosabb számomra, mint az épület kontúrjai, és a kortárs zenéből rengeteg inspirációt merítek a munkám során. A Bamboo Ring egy kísérlet az építészet új ritmusainak és hangjainak felfedezéséhez, amely vizuális és egyben akusztikus élményeket is kínál a látogatóknak” – mondta Kengo Kuma.

Az installáció a Milánói Design Hét keretében a milánói Cortile dei Bagni udvaron látható 2021. szeptember 19-ig, majd az Arte Sella Park szabadtéri kortárs művészeti múzeumban fog állandó otthonra találni az olaszországi Trentinóban.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Japán önbecsülés, olimpia és építészet

Japán önbecsülés, olimpia és építészet

Az 1964-es tokiói olimpia visszaadta Japán önbecsülését és erejét.

Kengo Kuma Szahara ihletésű futócipőt tervezett

Kengo Kuma Szahara ihletésű futócipőt tervezett

Az ASICS Metaride Amu sorozatának újabb darabja a japán építésztől.

Kengo Kuma most Rubik-kocka bútort készített

Kengo Kuma most Rubik-kocka bútort készített

A japán építész egyetemistaként a Rubik-kocka hatása alá került egy időre.

Hirdetés