Hirdetés

A Varius toll elegáns acélvázát az építész kedvenc alapanyaga, a fa borítja.

Hirdetés

A svájci exkluzív írószer gyártó Caran d’Ache céggel összefogva Kengo Kuma a design vizeire evezett: a limitált kiadású Varius toll elegáns acélvázát Kuma kedvenc alapanyaga, a fa borítja.

A tollban egyesül a finom japán esztétika a Caran d’Ache szakértelmével, megtervezésekor a chidori nevű tradicionális japán játékot vették alapul. A toll testét beborító világos színű hinoki hamisciprusfa meleg tapintása kontrasztot képez a vázat adó acél ridegségével. A tollon megtalálható Kengo Kuma gravírozott aláírása, az írószert pedig stílusosan fa tokban hozták forgalomba.

A toll megalkotásakor Kuma a saját emlékeire támaszkodott. Az építész elmondta, hogy először egyetemista korában találkozott a svájci cég íróeszközeivel, amelyek lehetővé tették számára, hogy világos és pontos vonalakat rajzoljon, és így még jobban meg tudja jeleníteni építészetének dinamikáját és ritmusát.

Kiemelte azt is, hogy az építészetre egyfajta zeneként tekint, amely nem független a test belső ritmusától, ennek kifejezésére pedig a kézírás a legjobb mód.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Best of design 2019

Best of design 2019

A Red Dot magyar díjazottjaitól kezdve Kengo Kuma cipőjéig.

Pálya a magasban

156 - 2019/8

Két nagyon erős külföldi projekttel nyit az Octogon utolsó 2019-es száma: a Dundee Design Museumot Kengo Kuma, a bordeaux-i MÉCA épületét Bjarke Ingels irodája tervezte. Rögtön utánuk mindannyiunk vágya következik: egy négyévszakos nyaraló a Balaton északi partján, a Reload Építészstúdiótól. Körbenéztünk a BudaPart első két átadott lakóépületénél (Vikár & Lukács Építész Stúdió), és az ózdi Újváros Téri Általános Iskola tornacsarnokában (Csontos Györgyi DLA, Mixa Stúdió), a Gyarmati Dezső Uszodában (Plant-Atelier Péter Kis), és még ezzel sem ért véget a sportvonal, mert bejártuk az Illovszky Rudolf Stadiont (Vasas, BIM Design), illetve a szegedi Szent Gellért Fórumot is.

Nagy Ádám is Red Dot-díjat kapott

Nagy Ádám is Red Dot-díjat kapott

Az elismerést a Birosign tollért kapta, amely biztonságosabbá teheti a digitális aláírást.

Hirdetés