Hirdetés

Nem volt még soha ilyen egyszerű a lemezkészítés.

Yuri Suzuki japán tervező és hangművész készített egy olyan hangfelvevő eszközt, amely egyfelől kicsit visszahozza gyermekkorunk lemezjátszós hangulatát, másfelől olyan a dizájnja, mintha egy játékboltban vásároltuk volna. Az analógia nem véletlen, a Gakken japán játékgyártó céggel közösen alkotta meg a masinát Suzuki, amely egy hangrögzítő tűvel hangot gravíroz a műanyag lemezekre. Ó, azok a megboldogult kilencvenes évek!

Az Easy Record Maker működése nagyon egyszerű: egy összekötő kábel vagy USB segítségével mobiltelefont, számítógépet vagy egyéb hangforrást lehet csatlakoztatni az eszközhöz, a tűt pedig rá kell helyezni a lemezre, és már indulhat is a rögzítés.

Suzuki a kis hangfelvevőtől azt reméli, hogy a fiatal generáció, amelynek nincs semmilyen élménye és emléke a vinyl lemezekkel kapcsolatban, most felfedezheti magának.

Suzuki elmondása szerint művészi projektjei során lemezeket használ, mert azt vallja, hogy ez az egyetlen médium, amely fizikailag is képes hangot kiadni és közvetíteni, mégpedig a lemez barázdáin és a tűn keresztül. A lemezeket pedig akkor is vissza lehet játszani, ha esetleg nem lesz áram a jövőben.

A tervező az ötletet még tinédzserként találta ki, volt ugyanis egy punk zenekara, amellyel szeretett volna felvenni zenét, de nem volt pénze megfizetni a professzionális szerkezeteket. Az Easy Record Maker jelenleg Japánban kapható, de még ebben az évben elérhető lesz az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is.

Forrás: Yuri Suzuki/Facebook
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy üvegház, amelyben a genetika vívmányait vették alapul

Egy üvegház, amelyben a genetika vívmányait vették alapul

A cseh építésziroda a genetika alapjait lefektető Gregor Mendel előtt tiszteleg. 

Csodás-hátborzongató videók a kihalt nagyvilágból

Csodás-hátborzongató videók a kihalt nagyvilágból

A világ nagyvárosai számunkra eddig ismeretlen arcukat mutatják, miután a koronavírus-járvány miatt karanténba kényszerült a lakosság.

Ilyen a topdesigner karanténja
  • 2020-04-09 18:00
  • Deco

Ilyen a topdesigner karanténja

Mindig érdekes egy belsőépítész lakása. Pláne most, pláne Varró Zoltáné.

Hirdetés