Sőt, ha van ötleted, tovább is fejlesztheted. 

Miután egyre több városban visszavonják a kijárási korlátozásokat, sokakban felmerült a kérdés, hogy miképp lehetne úgy parkba menni a barátokkal, hogy közben a biztonságos távolságtartás szabályai se szenvedjenek csorbát. Ebben segít a londoni designer, Paul Cocksedge Here Comes the Sun projektje, aki egy egyszerű takaróval orvosolná a problémát.

A koncepció egy kör alakú szövetdarabot foglal magában négy illesztett anyaggal, olyan, mintha az ebédlőasztal körül ülnénk tisztes, közel két méteres távolságba egymástól. 

Cocksedge elmondta, hogy az inspiráció a szokásos napi sétáinak egyikén jött, amikor szeretett volna emberekkel beszélgetni, de mivel a járvány miatt nem lehetséges az ösztönből jövő kézfogás, az embereknek új és kicsit természetellenes módon kell egymással kapcsolatba lépniük. Bár ő a munkájában tervekkel és mérésekkel foglalkozik, néha még az ő agyának is nehéz feldolgoznia a két méteres távolság megtartásának szabályát, hát akkor másoknak.

A kollekciót az alkotó a design demokratikus mintapéldányának nevezi, a szabásminta ingyenesen letölthető és bárki elkészítheti otthon. Cocksedge is úgy tartja, mint a spanyol street art művész, Pejac, hogy különösen ezekben a nehéz időkben fontos, hogy másokat ösztönözzön a bennük rejlő kreativitás felfedezésére. A "takaró" kialakítása lehetővé teszi, hogy akár egy fa köré lehessen tekerni, Cocksedge ugyan nemezből készítette el, hogy könnyű legyen vágni és varrni, de gyakorlatilag bármilyen anyagból elkészíthető. A nyílt forráskódú design lehetővé teszi, hogy bárki hozzáadja a saját ötletét. 

Forrás: Paul Cocksedge
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy ingyen letölthető szabásmintával egyszerűen betarthatod a biztos távolságot

Egy ingyen letölthető szabásmintával egyszerűen betarthatod a biztos távolságot

Sőt, ha van ötleted, tovább is fejlesztheted. 

Egy hátra, kettő előre: így ülünk a jövőben a repülőgépeken?

Egy hátra, kettő előre: így ülünk a jövőben a repülőgépeken?

Egy olasz cég újragondolta a repülőgépek széksorait a társadalmi távolságtartás jegyében.

Hirdetés