Egy street art művész elindított egy kampányt, amelyben te is megmutathatod a tehetségedet.

A művészek is sok időt töltenek beltérben a járvány miatt, sokan közülük arra használják az idejüket, hogy másokat ösztönözzenek a bennük rejlő kreativitás felfedezésére. Ide tartozik a spanyol Pejac street art művész, aki a sziluettek és a negatív tér használatáról ismert. Ami sokaknak csak egy ablak, az Pejac-nak maga a vászon, a karantén ideje alatt a művész telefesti a saját lakásának ablakait és inspirál erre másokat is.

Fotó: bertabayesFotó: Opie

A koncepciója egyszerű, az ablakon körülnéz és fest egy olyan ábrát, amely kölcsönhatásban van a környezettel. Az alkotó összeállított egy kisokost is arról, hogyan tudja bárkit ugyanezt megvalósítani otthon, erre pedig a #StayArtHomePejac hashtag alatt elindított egy kampányt is. A világ minden táján készülnek az alkotások, az elektromos vezetékeken pörgő balerinától kezdve egészen a trambulinon ugráló gyermekekig. A létrehozott figurák jól összekapcsolják egymással a beltért és a kültéri vonatkozásokat, ezzel pedig enyhítik a karantén okozta bezártság érzést is. 

„Mindig is hittem abban, hogy mindenkiben lapul egy művész, csak elő kell húzni belőle – mondta Pejac. – A globális bezárkózás furcsa és embert próbáló napjaiban azt hiszem, hogy a kreativitás lehet az egyik legjobb terápia a szorongás és az unalom leküzdésére.”

De hogyan is kezd el az alkotást Pejac iránymutatása szerint? Először is, nézz ki az ablakon, és találj egy olyan tárgyat, amely köré a koncepciód épülhet. Utána készíts egy fotót magadról vagy a családtagodról olyan pózban, amely jól illeszkedik a kiválasztott kültéri elemhez. Ha ez megvan, rakj egy átlátszó papírt a telefonodra, és rajzold körül a fotó sziluettjét, majd vágd ki. A sablont ezután rakd rá az ablakra, fesd le, és máris készen van az interaktív sziluetted.

További információért kattintsatok az alkotó weboldalára.

Forrás: Pejac/Instagram, borítókép: Pejac alkotás közben
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Street art az üveghomlokzaton

Street art az üveghomlokzaton

A holland MVRDV egy detroiti épületet borít be street art művészek falfestményeivel.

3D-s falfestménnyel figyelmeztetnek bennünket a bolygónk végességére

3D-s falfestménnyel figyelmeztetnek bennünket a bolygónk végességére

Amilyen törékeny egy bögre, olyan törékeny a bolygónk is.

Hirdetés