Kiosztották a díjakat Magyarország egyetlen, nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari design-versenyén.

A Klasszis Média Csoporton belül működő Turizmus Online szakmai portál idén is meghirdette a hazai teljes Horeca-ágazatot felölelő, a hazai szállodásokat, kisebb és nagyobb vendéglátóhelyeket, külső- és belsőépítészeti tervezőket megszólító Klasszis TopDesign 2024 szakmai designversenyt – rangos nemzetközi zsűri részvételével.

Szakmai panelbeszélgetéssel indult a Marcel Wanders holland sztárdesigner által tervezett, néhány hónapja átadott Kimpton BEM Budapest Hotelben 2024. december 2-án a díjátadó programja, amelynek során neves iparági szakértők mondták el véleményüket az aktuális designtrendekről. A fenntarthatóság aktuális feladatairól és arról a jövőképről is beszéltek, ami a Horeca-iparágra vár itthon és külföldön. Ezt követően Katona Csaba történész a turizmus és a történelmi épületek kapcsolatát mutatta be a több mint 120 főt számláló közönségnek, akik mind főként azért érkeztek, ami a rendezvény következő programpontja volt: a Klasszis TopDesign 2024 díjak átadására került sor.

„Ezen a versenyen évről évre a hazai szállodai és gasztronómiai dizájn fejlődő legjobbjait ünnepeljük. Az elmúlt 10-15 évben a szektorban alapvető változások történtek: már nem csupán árversenyről beszélhetünk, hanem az építészeti és dizájnmegoldások terén is kiélezett verseny alakult ki. Célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet azokra a szakemberekre és alkotókra, akik az elmúlt években kiemelkedően sokat tettek a minőségi turizmus fejlesztéséért Magyarországon” – hangsúlyozta köszöntőjében Ács Zsuzsanna, a versenyt Klasszis Média Csoport ügyvezetője.

A zsűri megítélése szerint az idei versenyen sok esetben nem volt nehéz kiválasztani a győztest, azonban bizonyos esetekben csak nüanszok döntöttek az egyes pályázatok között arról, hogy ki kaphatja meg a kategória oklevelét. A zsűri a meghirdetett kategóriák mellett két különdíjat is kiosztott. Az exkluzív, rendkívül inspiráló környezetben tartott díjátadó alkalmával nem csak a hazai és nemzetközi zsűri tagjai adták át a győzteseknek járó elismeréseket, hanem olyan szakértőket is meghívtak a szervezők, akik szakáguk ismert és elismert szakemberei, az ágazat véleményvezérei. A versenysorozat szponzorai is lehetőséget kaptak arra, hogy személyesen találkozzanak a győztesekkel, hiszen ők is szerepeltek a díjátadók között. Idén 14 hotel, 7 gasztro, 2 közönség- és 2 különdíj került jogos tulajdonosához.

A Klasszis TopDesign 2024 verseny győztesei

Gasztro kategóriák

  • Az év Klasszis cool-tour vidéki és városi helyszíne: mesterbike & coffee (Budapest)
  • Az év legjobb vendégélményt kínáló gasztrohelye: Gundel Étterem Kávéház (Budapest)
  • Az év étterme – zárt vendégtér: Zazie Bistro & Bar Budapest (Budapest)
  • Az év étterme – nyitott vendégtér, kerthelyiség: Robinson Restaurant Budapest (Budapest)
  • Az év bárja/pub-ja, kávézója, cukrászdája: Dobay Cukrászda BudaPart (Budapest)
  • Az év borászata/pincészete: Sauska Tokaj Borászat (Rátka)
  • Az év éttermi arculata: Aria Hotel - Music Garden (Budapest)

Hotel - Spa – Wellness kategóriák

  • Az év „storytelling” hotele: Dorothea Hotel Budapest Autograph Collection (Budapest)
  • Az év legjobb vendégélményt kínáló szálláshelye: Mimosa Vendégház
  • Az év fővárosi 5 csillagos szálláshelye: Dorothea Hotel Budapest Autograph Collection (Budapest)
  • Az év fővárosi 3 – 4 csillagos szálláshelye: TRIBE Budapest Stadium (Budapest)
  • Az év vidéki 5 csillagos szálláshelye: Melea The Health Concept (Sárvár)
  • Az év vidéki 3 – 4 csillagos szálláshelye: Kenese Bay Garden Resort & Conference (Balatonkenese)
  • Az év spa & wellness részlege: Kenese Bay Garden Resort & Conference (Balatonkenese)
  • Az év vendégszobája, lakosztálya: Donautica Hotel & Restaurant (Fadd)
  • Az év hotel lobbija: Melea The Health Concept (Sárvár)
  • Az év szállodai kertje/terasza: Károlyi Kastély Hotel & Restaurant (Fehérvárcsurgó)
  • Az év hotel tervezője: Kroki Stúdió
  • Az év fenntartható szálláshelye: StagLand Cabins (Hosszúhetény)
  • Az év történelmi épülete (szállodája): Bordűr Wellness Hotel & Szőnyegmúzeum (Békésszentandrás)
  • Az év céges rendezvény helyszíne: Prónay-kastély (Alsópetény)

A zsűri különdíja

  • Az évcsaládi vállalkozású szálláshelye: Villa Chez les Ami (Balatonszepezd)
  • Az év családbarát szálláshelye: Danubius Hotels

Közönségdíjak

  • Az Gasztro helye közönségdíj: Hilton Garden Inn City Center (Debrecen)
  • Az évHotel - Spa - Wellness szálláshelye közönségdíj: Kristály Imperial Hotel (Tata)

A nemzetközi zsűri tagjai:

  • Ács Erzsébet (Elnök, Lakberendezők Országos Szövetsége LOSZ)
  • Bakody Katalin (Kelet-európai igazgató, Jab Anstoetz KG.)
  • Fejes Gergő (belsőépítész, a Plusdesign Studio alapítója Plusdesign Studio Kft.)
  • Flesch Tamás (elnök, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége)
  • Ariana Grüll (Építész, belsőépítész, Arkan Zeytinoglu Architects, Wien / Ausztria)
  • Jakab Zsófia (Vezérigazgató, Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.)
  • Kéry Balázs (Belsőépítész, a Kroki Stúdió alapító- társtulajdonosa, Kroki Stúdió)
  • Pesti István (Executive Chef, gasztronómiai tanácsadó, Platán Gourmet étterem, LUA Resort Balatonfüred)
  • Pozsár Péter (Építész, HelloWood alapító)
  • Lisa Sigl (Szállodaigazgató, Hotel Schwarzer Bär ****, Linz, Ausztria)
  • Somlyai Zoltán (Vezérigazgató, BDPST Koncept)
  • dr. Szalók Csilla (közgazdász, Intézeti tanszékvezető, Budapesti Gazdasági Egyetem)
  • Rodrigo Tellez Acosta (Senior Interior designer, Lissoni Associati / Italy)
  • Vágó Ágnes (Turizmus Online főszerkesztő, Klasszis Média)

Junior Klasszis TopDesign Formaruha Pályázat: letették névjegyüket a következő generáció tervezői

Az idei évben debütált a szakiskolásokat és egyetemistákat megszólító Junior Klasszis TopDesign Formaruha Pályázat tervezői verseny gasztronómia és szállodaipar kategóriában. „Az eredmények bennünket is megleptek” – emelte ki Ács Zsuzsanna, a Klasszis Média Lapcsoport ügyvezetője köszöntő beszédében. „Olyan kreativitás áradt a munkákból, amelyre hosszú távon építeni kell és építeni lehet.”

A zsűri elnöke, Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ) vezérigazgatója mellett a formaruha-pályázat zsűrijének munkájában szintén részt vevő Fabriczki Petra, a Danubius Hotels kommunikációs igazgatója, valamint Dobay Eszter, a Dobay cukrászdák tulajdonosa adták át a díjakat. Két kategóriában hirdettek győzteseket: 5 csillagos szálloda kategóriában Véh Lili pályázata győzött, az Étterem kategória győztese pedig a Kovács Gréta és Nagy Laura párosa lett.

Az Inspiráló Iskola különdíjat a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium nyerte el.

Nem csak a díjat átvevő fiatal tehetségeknek tapsolhatott a tágas termet teljesen megtöltő közönség, hanem a rendezvényterem előterében a legjobb pályázatokat elegáns enteriőrben be is mutatták a díjátadóra érkezett szakmai vendégeknek.

Forrás: Sajtóinformácó




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megvannak az idei Média Építészeti Díja döntősei

Megvannak az idei Média Építészeti Díja döntősei

Az Építészfórum által alapított Média Építészeti Díja huszadik alkalommal mutatja be a kortárs magyar építészet legkiemelkedőbb és legizgalmasabb munkáit. 

Magyar építészek nyertek nemzetközi díjat Barcelonában

Magyar építészek nyertek nemzetközi díjat Barcelonában

A verseny 8 tagú nemzetközi szakmai zsűrije 51 ország 343 pályamunkáját értékelte.

Kihirdették a 2024-es Analog Sparks fotóverseny győzteseit

Kihirdették a 2024-es Analog Sparks fotóverseny győzteseit

Építészeti fotó kategóriában magyar siker is volt a megmérettetésen.

Hirdetés