Egyre több helyen találkozhatunk a Főkert rovarhoteljeivel.

Értelemszerűen ezek a hotelek teljesen másról szólnak, mint az eredetiek, melyeket saját magának épít az ember. Szó sincs luxusról, de „a leendő lakóik számára mégis tökéletes körülményeket biztosítanak az utódok felneveléséhez”, fogalmazott a Főkert híre novemberben, amikor újabb öt taggal bővült a hotellánc.

Semmi esetre se tekintsük kellemetlenségnek a pollinátorok jelenlétét, mivel az elengedhetetlen a biológiai sokszínűség fenntartásához, és egy egészséges ököszisztéma kialakításához. A rovarhotelek, ahol az állatok áttelelhetnek, életbevágóan fontosak: az ENSZ 2019-es jelentése szerint aggasztó a rovarpopuláció helyzete, kihalásuk üteme sokkal gyorsabb, mint az emlősök és a madarak esetében. Ha ez így folytatódik, akkor esélyesen egy évszázadon belül eltűnnek a Földről. Az pedig ismert, hogy a méhek mennyire fontos szerepet játszanak az ökoszisztémában.

Mindegyik rovarfajtának megvan a maga preferenciája, a katicabogarak például az üres dobozokat szeretik, a fatönkökbe fúrt résekbe kaptár nélküli méhek költözhetnek, a speciálisan vágott bambuszrudakba pedig lepkék.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Indul a fapermetezés Budapesten

Indul a fapermetezés Budapesten

A Főkert nagyszabású növényvédelmi munkálatba kezd.

Bővült a legapróbb szállodalánc Budapesten

Bővült a legapróbb szállodalánc Budapesten

Újabb öt helyszínen nyitott rovarhoteleket a Főkert.

A Tabánban debütált az öntözőzsák

A Tabánban debütált az öntözőzsák

Mert egy fát nem elég elültetni, életben is kell tartani.

Hirdetés