Hirdetés

Csillagos mennyezet

Csillagfényes sátor a tetőn, percek alatt – ez a Roof Space.

Mi más pattanhatott volna ki két szenvedélyes utazó jóbarát fejéből a pandémia zárt világában, mintsem az autójuk tetejére pillanatok alatt felállítható (panorámás) sátor ötlete? Immanuel Schneider és Jakob Heider alapították a német Roof Space Official vállalatot, ami speciális autósátrak gyártásával foglalkozik. 

 

 

Az ötlet megvalósításáig vezető út egyszerű volt: mivel nem találtak megfelelő eszközt a piacon, a vállalkozó szellemű világjárók maguk fejlesztették ki az igényeikhez tökéletesen illeszkedő sátrat. Az eredmény egy gyorsan, egyszerűen felállítható, a környezeti hatásoknak ellenálló, kiváló minőségű, fenntartható alapanyagokból készített termék. Az első modell, ami Roof Space One néven került forgalomba, egyesíti az összehajtható és a keményhéjú sátor előnyeit. Az autó tetejére szerelhető 67 kg-os, 3 férőhelyes, alumíniumvázas szerkezet néhány pillanat alatt kinyitható, és szinte bármely járműtípushoz passzol.

 

 

Vázszerkezetének köszönhetően kiemelkedően stabil, alapanyagai 90%-ban újrahasznosíthatók. A Roof Space-nél a minőségen túl az anyagválasztásánál arra is ügyeltek, hogy azok előállítása minél kisebb terhelést jelentsen a környezetre. Kulcsfontosságú volt számukra a fenntarthatóság a textilek szelekciója során is. A Panorama Mode kivitelben a felső szövetrész frontrésze körben lecipzározható, így egy mozdulattal 270 fokos panorámában gyönyörködhet a bent tartózkodó.

 

 

„A felhasznált Hydro Reluxa alumínium gyártásakor keletkező CO2 mindössze nyolcada a hagyományoshoz képest. (...) A fenntarthatósági szempontoknak megfelelő, minőségi német és francia szöveteket használunk, ezek gyártása kisebb vegyi terheléssel jár. További fontos tényező a helyi értéklánc, ami a termelés-szállítás során keletkező CO2 minimalizálását célozza” – fejtik ki a tervezők a Roof Space környezettudatos értékrendjét.

 

 

A vállalkozó barátok olaszországi útjuk során maguk tesztelték a sátor első, Roof Space One verzióját. A „csigaház” jól vizsgázott: a német hegyekben fagypont közelében és Észak-Olaszország szélsőséges, erősen zivataros, szeles időjárási körülményei között is kiválóan helytállt. Lassan itt a nyár, az utazások ideje, a szörfszezon: ideje kipróbálnunk!

 

 

Roof Space Official | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: deisgnboom

 

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Aki nem csak megálmodta a Tündérpalotát

Aki nem csak megálmodta a Tündérpalotát

151 éve született Kőrössy Albert Kálmán építész, a magyar szecesszió jelentős képviselője. 

Organikus farm Bercelen

Organikus farm Bercelen

Közösségi ház és kenderfeldolgozó. Ostoróczky Nóra diplomamunkája.

Ezen az állomáson nem csak az autó töltődik fel

Ezen az állomáson nem csak az autó töltődik fel

Új szintre emelte egy dán stúdió azt, amit egykor „benzinkútnak” hívtunk.

Hirdetés