Csendélet Dáliákkal

A Bomo Art Budapest új grafikája a németalföldi virágcsendélet aranykora előtt tiszteleg

A nagy méretű, elegáns és élénk színekkel megfestett képeken a sötét háttérből szinte előragyognak a legváltozatosabb virágok és gyümölcsök, a tekergő leveles indák pedig mozgalmasságot csempésznek a kompozíciókba. 
 

Ezt a csomagolópapírt úgy álmodta meg a Bomo Art csapata, hogy a különböző virágok, elsősorban dáliák, rézvirágok, árvácskák, és egyéb tavasszal és kora nyáron nyíló növények, mint a fürtös gyöngyike, hortenzia, csillagfürt, bíbor kúpvirág, harangvirág vázákba rendezve szerepeljenek rajta, néhány bogyó és gyümölcs kíséretében.

A botanikus motívumaik sorozatába illeszkedő új design rendkívül részletgazdag, el lehet veszni a bársonyos virágszirmokon felcsillanó harmatcseppeket, a huncutul kunkorodó indákat figyelve. 
 


A sejtelmes és izgalmas hangulatot árasztó papír tökéletes lehetőséget ad arra, hogy a félbőr- és vászonkötésű naplókat, határidőnaplókat, fotóalbumokat, díszdobozokat változatos jelenetekkel köthessük be. A Csendélet Dáliákkal kibővül majd egy egész kollekcióvá, sok-sok különböző Bomo Art termékkel.
 


Ilyenkor, nyár elején, a virágba boruló mezők hangosak a bogarak zümmögésétől. A designhoz kapcsolódóan, a Bomo Art szeretné felhívni a figyelmet a méhek és más beporzók védelmére, hiszen nem csak az esztétikai igényeinket elégíti ki, ha a kertünkbe fákat, vagy színes és illatos virágokat ültetünk, de élelmet és lakóhelyet is biztosítunk a szorgos kis rovaroknak.

Egyre többet halljuk, hogy az emberiség jövőjének egyik kulcsa a méhek védelme.

Ha nincs méh, nem csak méz nincs, hanem számtalan más élelmiszer és haszonnövény termése is veszélybe kerül. De nemcsak a méhek, hanem más pollinátor fajok (darazsak, lepkék, zengőlegyek) védelme, támogatása is kiemelten fontos vidéken és a nagy népsűrűségű városokban. A mai virágos növényfajok mintegy 87%-a rovarbeporzású, a termesztett növényeink 85%-ának van szüksége a rovarok segítségére a szaporodásban. Nem szükséges nagy földterülettel rendelkezni, a kiskertek vagy erkély tulajdonosok is aktívan kialakíthatnak „hoteleket” és „éttermeket” ezeknek a bogaraknak.
 


A Bomo Art boltjaiban és a webshopon már megtalálod a grafikából készült 70 x 100 cm-es csomagolópapírt és a különböző méretű félbőr és vászonkötésű naplókat, rajzkönyveket, fotóalbumokat és dobozokat. A csomagolópapír már kiegészült két képeslappal, bélelt borítékkal és könyvjelzővel.

Ha az elsők között vásárolsz ebből a kollekcióból naplót, vagy más félbőrkötésű terméket, a Bomo Art megajándékoz téged egy virágmag mix csomaggal a Virágos Pagony jóvoltából, akik a Somlyó-hegy tövében, Vargha Dorka fóti kertészetében generációkra visszatekintő szakértelemmel termesztik a magyar virágpiacon különlegesnek számító növényfajokat. Ezt a magválogatást a Bomo Art kérésére állították össze a grafikákon szereplő virágokból válogatva. Ültesd el őket a leírás szerint saját gyönyörűségedre és a méhecskék örömére!
 


A képeken szereplő csodálatos virágcsokrot Katja Schläfli-nek, az Arioso tulajdonosának köszönhető, aki beszerezte a Bomo Art számára még a hazai dália szezon előtt ezeket a különlegesen szép virágokat és bámulatba ejtő, gyors mozdulatokkal csokrot kötött a fotózáshoz.

 

Forrás: sajtóanyag

 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hajónapló is tartozik az Irány a Balaton! kollekcióhoz

Hajónapló is tartozik az Irány a Balaton! kollekcióhoz

A Bomo Art Budapest új kollekciója a magyar tenger iránti hódolatból született.

Az Octogon Deco közös Adventi játéka a Bomo Art Budapesttel
  • 2020-11-18 14:00
  • Deco

Az Octogon Deco közös Adventi játéka a Bomo Art Budapesttel

JÁTÉK, JÁTÉK, JÁTÉK!

Limitált Bauhaus-naplókkal ünnepli az évfordulót a Bomo Art

Limitált Bauhaus-naplókkal ünnepli az évfordulót a Bomo Art

Négy város jelenik meg a Bauhaus-inspirálta naplókon, határidőnaplókon és dekorpapíron. 

Hirdetés