Hirdetés

Négy város jelenik meg a Bauhaus-inspirálta naplókon, határidőnaplókon és dekorpapíron. 

Négy város – Dessau, Rotterdam, Tel-Aviv és Chicago – jelenik meg a Bomo Art Bauhaus-inspirálta naplóin, határidőnaplóin és dekorpapírjain, limitált példányszámban. 

A Bauhaus-mozgalom a modern művészet történetének legmeghatározóbb mérföldköve, képzőművészeti műhely, reform-iskola, és az 1920-as évektől egészen az 1970-es évekig tartó jelenség volt. Számos későbbi művészeti irányzatot és szemléletet inspirált, eredeti programja a művészet és ipar közötti szakadékot akarta áthidalni, az élet átfogó esztétikai reformját tűzte ki célul. A mozgalom nagy hatással volt a művészet, építészet, grafikai tervezés, belsőépítészet, ipari formatervezés és tipográfia későbbi fejleményeire. 

Az iskola három német városban létezett. 1919-ben kezdődött meg az oktatás és képzés a weimari Bauhausban Walter Gropius vezetésével. Dessauban 1925 és 1932 között, Berlinben pedig 1932 és 1933 között működött. A németországi politikai folyamatok miatt sok művész, építész, designer, író, értelmiségi emigrált, így került a Bauhaus-szemlélet és mozgalom más városokba, például Rotterdamba, majd Chicagóba és Tel-Avivba.

Balra a teljes kollekció darabjai, jobbra a Rotterdam - Fotó: Csigó Zita

A 2019-ben százéves Bauhaust mi négyféle, korábbi grafikánkkal ünnepeljük, melyek limitált naplókon, határidőnaplókon és dekorpapíron jelennek meg.

A négy különböző, Bauhaus-inspirálta grafikát éppen a fenti városokról neveztük el: Dessau, Rotterdam, Tel-Aviv, Chicago. A naplókhoz színben hozzá illő vászonkötést és gumipántot választottunk.

A félbőr kötésű határidőnaplók különlegessége, hogy a megszokott bordázott gerinc helyett sima fekete bőrgerinces változatban készülnek, amire kézi vakdombor nyomat is került. 

Mindegyik belsejében rendhagyó certifikátum hívja fel a figyelmet a limitált kiadású Bauhaus sorozatra. A naplók a készlet erejéig kaphatók boltjainkban és a webshopban, a határidőnaplók pedig kizárólag rendelésre készülnek.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az Octogon Deco közös Adventi játéka a Bomo Art Budapesttel
  • 2020-11-18 14:00
  • Deco

Az Octogon Deco közös Adventi játéka a Bomo Art Budapesttel

JÁTÉK, JÁTÉK, JÁTÉK!

Installációsorozattal ünneplik a 125 éve született Moholy-Nagy László munkásságát

Installációsorozattal ünneplik a 125 éve született Moholy-Nagy László munkásságát

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2020. október 9. és 2020. október 25. között az Erzsébet téren.

Mit jelenthet Európának a Bauhaus második hulláma?

Mit jelenthet Európának a Bauhaus második hulláma?

Az európai vezetők nemcsak az építészeti, de a mentalitásbeli megújulást is várják tőle.                     

Hirdetés