Hirdetés

Négy város jelenik meg a Bauhaus-inspirálta naplókon, határidőnaplókon és dekorpapíron. 

Hirdetés

Négy város – Dessau, Rotterdam, Tel-Aviv és Chicago – jelenik meg a Bomo Art Bauhaus-inspirálta naplóin, határidőnaplóin és dekorpapírjain, limitált példányszámban. 

A Bauhaus-mozgalom a modern művészet történetének legmeghatározóbb mérföldköve, képzőművészeti műhely, reform-iskola, és az 1920-as évektől egészen az 1970-es évekig tartó jelenség volt. Számos későbbi művészeti irányzatot és szemléletet inspirált, eredeti programja a művészet és ipar közötti szakadékot akarta áthidalni, az élet átfogó esztétikai reformját tűzte ki célul. A mozgalom nagy hatással volt a művészet, építészet, grafikai tervezés, belsőépítészet, ipari formatervezés és tipográfia későbbi fejleményeire. 

Az iskola három német városban létezett. 1919-ben kezdődött meg az oktatás és képzés a weimari Bauhausban Walter Gropius vezetésével. Dessauban 1925 és 1932 között, Berlinben pedig 1932 és 1933 között működött. A németországi politikai folyamatok miatt sok művész, építész, designer, író, értelmiségi emigrált, így került a Bauhaus-szemlélet és mozgalom más városokba, például Rotterdamba, majd Chicagóba és Tel-Avivba.

Balra a teljes kollekció darabjai, jobbra a Rotterdam - Fotó: Csigó Zita

A 2019-ben százéves Bauhaust mi négyféle, korábbi grafikánkkal ünnepeljük, melyek limitált naplókon, határidőnaplókon és dekorpapíron jelennek meg.

A négy különböző, Bauhaus-inspirálta grafikát éppen a fenti városokról neveztük el: Dessau, Rotterdam, Tel-Aviv, Chicago. A naplókhoz színben hozzá illő vászonkötést és gumipántot választottunk.

A félbőr kötésű határidőnaplók különlegessége, hogy a megszokott bordázott gerinc helyett sima fekete bőrgerinces változatban készülnek, amire kézi vakdombor nyomat is került. 

Mindegyik belsejében rendhagyó certifikátum hívja fel a figyelmet a limitált kiadású Bauhaus sorozatra. A naplók a készlet erejéig kaphatók boltjainkban és a webshopban, a határidőnaplók pedig kizárólag rendelésre készülnek.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bauhaus. Mindenhol. A Google-ben is

Bauhaus. Mindenhol. A Google-ben is

A Bauhaus és Moholy-Nagy László előtt tiszteleg a Google, és bemutatja az iskola hétköznapi életre gyakorolt hatását.

Fotóművészeti reflexiók a Bauhaus magyar szereplőire

Fotóművészeti reflexiók a Bauhaus magyar szereplőire

Rómába érkezett a nagysikerű magyar Bauhaus fotókiállítás.

Bauhaus stílusban tervez kutyaházat egy magyar vállalkozás

Bauhaus stílusban tervez kutyaházat egy magyar vállalkozás

De skandináv és modern kivitelben is elérhető, nyitható tetővel és wifivel működtethető fűtéssel.

Hirdetés