A Kortárs Műgyűjtő Akadémia - CCA következő április 25-i kortársművészeti szabadegyetemén az ékszer kerül a középpontba.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia - CCA következő április 25-i kortársművészeti szabadegyetemén művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár és előképzettség nélkül részt vehetnek a GRAP-ban.

Időpont: 
2017. április 25., 17:30–19:00

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzusához kapcsolódott a tíz előadásból álló nyílt sorozatának ötödik alkalma is, amelyen Simonyi István - Az ÉKSZER mint művész(et)i médium címmel tart előadást a hazánkban kevéssé ismert kortárs ékszertörténet műfajának alakulásáról és szerepkörének lehetőségeiről. 

Simonyi István művészettörténész, művészeti menedzser, és gyűjtő. A BÁV Aukciósház ékszerbecsüs szakának oktatója és a Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemének előadója. 

Simonyi István előadásában bevezeti a hallgatókat az ékszer tervezés történetének fejlődésébe, a művészi ékszer műfajába és válfajainak terebélyes rendszerébe. Hazai és nemzetközi példákon keresztül ismerhetjük meg a legfontosabb alkotókat, és gondolkozhatunk el közösen arról; mi is ma a kortárs ékszertervezés célja, hogyan érdemes gyűjteni és viselni a kortárs műalkotásokat. 

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely kívül esik a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortársművészet műfajainak általános megértéséhez, mely korunk globálisan fontosnak ítélt aktuális kihívása.

További szabadegyetem-időpontok:
2017. május 2, 9, 16, 23, 30 + június 06.

Helyszín: Gregersen Art Point,
               1093 Budapest, Lónyay u. 31.

Érkezés, helyfoglalás: 17:00-17:30
(az előadóterem befogadó mérete korlátozott)

Belépőjegy egy alkalomra: 3.000 Ft, a helyszínen fizetendő
Diákkedvezménnyel (50%) egy alkalomra: 1.500 Ft, a helyszínen fizetendő.

Bónusz: a résztvevők között minden alkalommal 1 db választható CCA kurzusnapon történő díjmentes részvételt sorsolunk ki. 

A programban a CCA közreműködő partnere: a cARTc Egyesület.
 
forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

MOME JEWELLERY DESIGN - kiállítás a FISÉ-ben

MOME JEWELLERY DESIGN - kiállítás a FISÉ-ben

9 hallgató / 9 ékszer / 9 történet. A kiállítás az Ékszerek Éjszakája Budapest hivatalos programja.

Új évaddal jelentkezik a Manage [it] Yourself

Új évaddal jelentkezik a Manage [it] Yourself

A Manage [it] Yourself a MOME design- és művészetmenedzsment hallgatói által szervezett tematikus rendezvénysorozat. 

Kék-piros: kortárs ékszer kiállítás a Palmettában

Kék-piros: kortárs ékszer kiállítás a Palmettában

Abaffy Klára, Gáal Gyöngyvér, Gera Noémi, Nádai Andrea közös kiállítása nyílik Kék-Piros címmel november 13-án  a Palmetta Galériában. 

Hirdetés