Folytatódik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

A héten még tart a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, továbbra is gazdag programkínálattal. Sőt van, amit csak mostantól érdemes figyelni.

Dokumentumszínházi előadás, különleges könnyű- és komolyzenei koncertek, kiállítások – a CAFe Budapest hozza a szokott változatosságát, éppen ezért még az utolsó hétre is jutnak újdonságok. A teljes kínálatban itt merülhetsz el, mi most maradunk vizuális kultúra vonalon: a számtalan zenei, irodalmi, kulturális program mellett a fesztivál keretében továbbra is látogatható (egészen január 17-ig) a Ludwig Múzeumban Barabási Albert-László fizikus-hálózatkutató kalandozásai a hálózatok és összefüggések sűrűjében, míg a Magyar Nemzeti Galériában Sean Scully képeinek geometrikus formáiban, expresszív struktúráiban, színeiben gyönyörködhetnek a látogatók, mostantól májusig.

Sean Scully BudapestenEgy érdeklődő a kiállításon - Fotók: MTI / Mohai Balázs

Az absztrakt festészet egyik legnagyobb élő alakjának életművét csaknem száztíz alkotáson keresztül láthatjuk az MNG-ben, Átutazó címmel. Sean Scully retrospektív tárlata mérföldkő a múzeum történetében, hiszen a nemzetközi képzőművészet egyik állócsillaga munkásságának egészével ismerkedhet meg a látogató, a régióban először – jelentette ki a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója, Baán László.

Fehér Dávid kurátor kiemelte: ritkán adódik arra lehetőség Magyarországon, hogy egy ilyen kaliberű alkotó munkáiból valódi, a teljes életmű minden fontos műcsoportját bemutató, retrospektív tárlat nyílhasson, Scully tárlata azonban ilyen kiállítás. Sean Scully felesége magyar származású, így számára személyesen, családilag is sokat jelent számára a pesti kiállítás.

A Citadella és a Piarista Rendház fényfestéseFotók: MTI/Mónus Márton

De ígértünk fényfestést is: a fesztivál során Budapest emblematikus pontjai is hatalmas festővászonná válnak: október 19-től fényfestés díszíti a Citadellát, de ugyanígy a fesztivál színeit hordozza a Március 15. téren álló Piarista Rendház homlokzata is. A különleges animációt Bordos László Zsolt, a 3D-animációiról és panoramikus vetítéseiről ismert képzőművész tervezte.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elkészült Európa egyik legmagasabb hídja

Elkészült Európa egyik legmagasabb hídja

A Hochmoselbrückét negyven évig tervezték, az átadásakor nem mindenki volt boldog.

Művészi grafitik varázsolják szabadtéri múzeummá Mannheimet

Művészi grafitik varázsolják szabadtéri múzeummá Mannheimet

Újraértelmezett művek és épületek díszítik a német várost, köztük az ország legnagyobb grafitije. 

Rönkkápolnát épített John Pawson a bajor biciklistáknak

Rönkkápolnát épített John Pawson a bajor biciklistáknak

Pihenés, szemlélődés egy délnémet kerékpáros túraútvonalon - John Pawson 61 farönkkel gondoskodott erről. 

Hirdetés