Hirdetés

Számjegyekbe ágyazott funkcionális fészkelődobozok – Mikołaj Nicer Red Dot-díjas projektje, az „Our Common House”.

 

Az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re a világ lakosságának több mint 65%-a városokban fog lakni. A sűrűn lakott területek egyre nagyobb térnyerésével drasztikusan csökkennek a természetes élőhelyek, az erdők, a hagyományos mezőgazdasági területek, ennek is köszönhető, hogy vadon élő madárfajok költöznek be hozzánk, akik igyekeznek alkalmazkodni az új környezethez. Hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy ebben segítsük őket?
 

A lengyel designer, Mikołaj Nicer „Our Common House” elnevezésű projektje jó alternatívát kínál a madarak városi fészkelési lehetőségeire, ráadásul esztétikus formában. Bár a modern építési technológiák és várostervezési koncepciók kevés esélyt adnak a madaraknak, Nicer egy már létező elemet, a házszámot gondolta újra a számukra – azokat funkcionális fészkelő egységgé alakítva segíti a városi madárpopuláció sikerességét. 

Az „Our Common House” vagy „Közös Házunk” modul külső burkolata természetes égetett agyagból készült, belülről fa (fenyő, tölgy vagy nyár) borítást kapott. Az elülső panel eltávolítható, így a fészkelési időszak után tisztítható és karbantartható.

A fészkelődoboz kényelmes helyet, szaporodási lehetőséget kínál a madarak számára, valamint védelmet nyújt az időjárás viszontagságaitól és a városi ragadozóktól is.

Az „Our Common House” számjegy alakú fészkelődoboz-gyűjteményből mindenki egyedileg választhatja ki a számára megfelelő kombinációt. Ezt követően pedig már csak fel kell helyezni a házunk elülső falára. Tegyél te is a madarakért, hogy a város egy jobb hely lehessen mindannyiunk számára!
 


Forrás: Nicer.Design
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Madarak megkomponált geometriája

Madarak megkomponált geometriája

November 10-ig látogatható a Duet with BIRDS kiállítás és vásár az E N I H O R N Showroomban.

A szélturbinák lapátjainak feketére festése jelentősen csökkenti az elhullott madarak számát

A szélturbinák lapátjainak feketére festése jelentősen csökkenti az elhullott madarak számát

A szárnyasok nem mindig érzékelik az előttük álló akadályokat, ami megnöveli az ütközések veszélyét.

Hirdetés