Magyar tervezők a Telep Galériában.

December 12-én és december 19-én egy-egy délután erejéig hazai tervezők költöznek a Telep Galéria falai közé. A két utolsó adventi vasárnapon nyolc-nyolc magyar márka várja azokat, akik valami igazán különleges ajándékot csempésznének az ünnepi díszbe öltöztetett fenyőfa alá.

 

Az ünnepek közeledtével egyre több kézműves vásárral találkozhatunk Budapest szerte: a régi motorosok mellett szép számmal akadnak újonnan indult kezdeményezések is. Szinte nem is tudjuk, melyik kezünkbe harapjunk, olyan gazdag a kínálat, minden hétvégére jut legalább két időszakos vásár. Az évnek ebben a szakaszában sok tervező tárja szélesre műhelyének ajtaját és szerencsére lakásvásárból is akad bőven, ahol jobbnál jobb hazai tervezők termékei közül választhatunk. Az efféle pop-up események nagy előnye, hogy nemcsak a tárgyakkal találkozhatunk, de az alkotókkal is megismerkedhetünk személyesen. A bőség zavarában a lényeg mégiscsak egy: hazai kisvállalkozásoktól vásárolni, s ezzel támogatni azokat a tehetségeket, akik szívvel-lélekkel készítik tárgyaikat.
 

Herbert Anikó X Simon Márton

A fiatal hazai képzőművészeti projekteket bemutató Telep Galériában december 12-én és december 19-én a magyar márkáké a főszerep. A pop-up vásár alkalmával nyolc-nyolc tervező mutatkozik be, a sokszínű termékpalettát látva itt még a legbizonytalanabb vásárló is megtalálja majd a számításait. 

Ha egyedi printet keresünk, érdemes szétnéznünk a papírkollázsairól ismert vizuális művész, Herbert Anikó aka Haniko asztalánál (ahol ott lapulnak majd a Simon Márton-versekből inspirálódó nyomatok is), a modern építészet szerelmesei pedig Felső Boróka sorszámozott rizográf nyomatai közül választhatnak. A bl.unka pultjánál többféle termékkel is találkozhatunk (grafikák, baseball sapka, vászontáska), amelyekben mind közös a márka védjegyévé vált chiliszem. 
 

M. Kovács Conceptual Ceramics

Aki a kerámiáért rajong, az egész biztosan ismeri már a Balázs Botos Design, az M. Kovács Conceptual Ceramics és az itthon. márkákat – ők is ott lesznek a Telepen egyedi, kézzel készült tárgyaikkal. Ha valami igazán ötletes és vicces ajándékban gondolkodunk, az idén harmadik születésnapját ünneplő fankapanka kézzel hímzett pólói és pulóverei között érdemes válogatnunk, az Exiter Store pedig a tőle megszokott egyedi tervezésű, humoros és flegma termékekkel készül a karácsonyi vásárra.

Ha extrán tudatosan vásárolnánk, csemegézzünk a Kamay Ko márka Goodbye Plastic kollekciójából (vegán övtáska is lapul náluk), de választhatunk akár Mátra vagy Kékes mintájú újjáélesztett pulcsit is az Ezertizennégy tervezőitől. A kutyásoknak sem kell csüggedniük: ők a KUKUbag asztalánál találják majd meg számításaikat. Izgalmas kiadványokból sem lesz hiány: extrém vizuállal fűszerezett kiadványaival, koncept és művész könyveivel képviselteti magát a Symposion kiadó.
 

A Kamay Ko márka Goodbye Plastic kollekciója

A karácsonyi vásáron a már egy évtizede méltán népszerű csillaglámpára is lecsaphatunk frantaági asztalánál, választhatunk izgalmas, vibráló ékszereket az IKIIKI márkát jegyző Horányi Kingától, ha pedig a városi hétköznapokra vagy bringázáshoz keresünk strapabíró és praktikus táskát, a Tenshibag pultjánál mindenképp lassítsunk (és ha már ott járunk, Cserbik Rita kortárs képzőművésszel közösen jegyzett új kollekciójukat se hagyjuk ki).

A tervezők összetétele a két vasárnapon valamelyest átalakul: érdemes tehát figyelni a vásár Facebook-eseményét, hogy pontosan kik és milyen termékekkel érkeznek december 12-én, illetve december 19-én a TelepreMég több fotóért katt a képgalériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

WE CAN SKATE IT!

WE CAN SKATE IT!

Telep X 235 – Madách-esszencia analóg fotókon, pólókon és pulcsikon

Telep X 235 – Madách-esszencia analóg fotókon, pólókon és pulcsikon

Egy menő kapszulakollekció, mely kellően mai módon tiszteleg a Madách tér nagysága előtt.

A „Kékes” pulcsitól a csodás papírkollázsokig

A „Kékes” pulcsitól a csodás papírkollázsokig

Magyar tervezők a Telep Galériában.

Hirdetés