A Fashion & Design Autumn keretében megnyílik a 360 Design Budapest kiállítás és elindul a Budapest Central European Fashion Week.

Megérkeznek az őszi divat- és designprogramok a fővárosba – ismét a tehetséges divat- és formatervezőké lesz a főszerep. A Magyar Divat & Design Ügynökség által megvalósított rendezvénysorozat, a Fashion & Design Autumn keretében októberben nyílik a 360 Design Budapest kiállítás és a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week.

A Red Dot díjjal is kitüntetett 360 Design Budapest kiállítás október 4. és 10. között a Bálna Budapest épületében mutatja be napjaink fenntartható és innovatív formatervezési szemléletét, valamint azokat a tehetségeket, akik mindezt megvalósítják. Az idei kiállítás visszatalál a természethez és középpontba kerül a környezettudatosság és az újrahasznosítás.

A designipar sokszínűségének jegyében a kiállításon innovatív designvállalkozások, első termékes, feltörekvő formatervezők és regionális szakemberek alkotásai lesznek láthatók. Mindemellett – magyar és regionális szakemberek közreműködésével – megvalósulnak a HFDA Academy: design DIALOG kerekasztal-beszélgetései is.

A tavalyi 360 Design Budapesthez hasonlóan idén is lesznek tárlatvezetések Bonta Gáspár, a rendezvény programigazgatójának vezetésével. Mi több a látogatók exkluzív tárlatvezetésekre is regisztrálhatnak, melyeket összművészeti jelleggel a designszcéna, valamint különböző művészeti területek jeles képviselői tartanak majd, mint például Bojár Iván András, művészettörténész; Kraszkó Zita, a Femcafe főszerkesztője; Martinkó József, az Octogon főszerkesztője; Ugron Zsolna, írónő vagy Vitáris Iván, zenész.

A design programok után a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Weekkel folytatódik az ősz, amelynek kifutóján élőben láthatjuk a jövő évi tavaszi-nyári kollekciókat. A rendezvény új arculattal, valamint új tervezőkkel és számos egyéb izgalmas programmal valósul meg október 11. és 17. között Budapest különböző pontjain. 

A magyar divatipari szereplők számára a Budapest Central European Fashion Week jelenti a nemzetközi szakmával, illetve a divat iránt érdeklődő hazai és külföldi nagyközönséggel való találkozás első számú állomását. A catwalk show-t október 16-17. között rendezik meg a Bálna Budapest helyszínén, ahol a magyar és régiós tervezők az új kollekcióikat, míg a Young Talents Program fiatal tehetségei a diplomakollekcióikat mutatják be élőben. A belvárosban pedig megnyílik a Budapest Central European Select pop up store, amely október 11-20. között várja a vásárlókat a Fashion Streeten.

További információk a 360 Budapest Design és a Budapest Central European Fashion Week weboldalán.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Művészet és design összekapcsolódása | Inside Art & Design

Művészet és design összekapcsolódása | Inside Art & Design

Összefonódik a képzőművészet és a design az MDDÜ és az Art Market Budapest közös eseményén.

Hétfőn startol a Budapest Central European Fashion Week

Hétfőn startol a Budapest Central European Fashion Week

A nemzetközi divatheteket megelőzve mutatják be a magyar tervezők legújabb kollekcióikat január 31. és február 6. között Budapesten, több helyszínen.

Párizs, Milánó, Budapest – bemutatkoztak a hazai design- és divatmárkák

Párizs, Milánó, Budapest – bemutatkoztak a hazai design- és divatmárkák

Divatbemutatók, lakberendezési kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, digitális konferencia és megannyi színes program tette még izgalmasabbá a tavalyi őszt az Magyar Divat & Design Ügynökség által megvalósított Fashion & Design Autumn keretében.

Hirdetés