Hirdetés

Határtalan Design címmel több mint egy hónapig látogatható a cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek alkotásait bemutató kiállítás. 

Hirdetés

Határtalan Design címmel több mint egy hónapig látogatható a cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek alkotásait bemutató kiállítás. Idén a közel hetven hazai és a majd negyven külföldi kiállító munkái között bútorok, lámpák, textilek, szőnyegek, tapéták és lakberendezési kiegészítők szerepelnek. A tárgyakat a műfajok közötti átjárhatóság, a szabad tervezői gondolkodás, üdítő sokszínűség, frissesség és nemzetközi mércével is mérhető progresszivitás jellemzi.A válogatásban prototípusok, egyedi és kisszériás darabok, illetve sorozatgyártott termékek egyaránt helyet kaptak, melyek alkotói közül jó néhányan rangos hazai és nemzetközi designdíjak birtokosai.A Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás designerek művészeti vezetésével megvalósult tárlathoz hagyományosan gazdag programsorozat kapcsolódik. Külön egységet képez a MOME+ Programmal együttműködésben az egyetemen tavaly diplomázott fiatal formatervezők munkáit, valamint a hazai textiltervezők és kivitelezők együttműködésének eredményeit felvonultató Texhibition című projekt.Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12. (Bálna)
Nyitva: 2016. 04. 10. – 05. 15. K–V. 10.00 – 18.00
Kiállításmegnyitó: 2016. 04. 09. 18.00 óra

A kiállítás a Visegrad Fund, az NKA, a BTM – Budapest Galéria, a budapesti Cseh Centrum, a Lengyel Intézet és a Szlovák Intézet támogatásával valósul meg.

A tárlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozat része.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Még két hétig látogatható a 12. madeinhungary

Még két hétig látogatható a 12. madeinhungary

Május 7-ig várja az érdeklődőket a kortárs cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd dizájnerek munkáiból rendezett kiállítás az Új Budapest Galériában. 

Megnyílt a 12. madeinhungary

Megnyílt a 12. madeinhungary

Megnyílt a cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd kortárs dizájnerek munkáiból rendezett kiállítás az Új Budapest Galériában. 

madeinhungary: 100 designer 11 országból

madeinhungary: 100 designer 11 országból

Másfél hónap és itt a madeinhungary + MeeD kiállítás, és újra a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként.

Hirdetés