Határtalan Design címmel több mint egy hónapig látogatható a cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek alkotásait bemutató kiállítás. 

Határtalan Design címmel több mint egy hónapig látogatható a cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek alkotásait bemutató kiállítás. Idén a közel hetven hazai és a majd negyven külföldi kiállító munkái között bútorok, lámpák, textilek, szőnyegek, tapéták és lakberendezési kiegészítők szerepelnek. A tárgyakat a műfajok közötti átjárhatóság, a szabad tervezői gondolkodás, üdítő sokszínűség, frissesség és nemzetközi mércével is mérhető progresszivitás jellemzi.A válogatásban prototípusok, egyedi és kisszériás darabok, illetve sorozatgyártott termékek egyaránt helyet kaptak, melyek alkotói közül jó néhányan rangos hazai és nemzetközi designdíjak birtokosai.A Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás designerek művészeti vezetésével megvalósult tárlathoz hagyományosan gazdag programsorozat kapcsolódik. Külön egységet képez a MOME+ Programmal együttműködésben az egyetemen tavaly diplomázott fiatal formatervezők munkáit, valamint a hazai textiltervezők és kivitelezők együttműködésének eredményeit felvonultató Texhibition című projekt.Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12. (Bálna)
Nyitva: 2016. 04. 10. – 05. 15. K–V. 10.00 – 18.00
Kiállításmegnyitó: 2016. 04. 09. 18.00 óra

A kiállítás a Visegrad Fund, az NKA, a BTM – Budapest Galéria, a budapesti Cseh Centrum, a Lengyel Intézet és a Szlovák Intézet támogatásával valósul meg.

A tárlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozat része.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó cikkek

Hazai formák a DMY design fesztiválon

Hazai formák a DMY design fesztiválon

A CHB támogatásával állít ki a Codolagni a DMY International Design Festivalon. 

Tér, forma, test, harmónia

Tér, forma, test, harmónia

A Pető Intézet neveltjeinek alkotásai a FISE Galériában. 

MOME Diploma 2016

MOME Diploma 2016

Idén június első felében zajlanak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterképzésében végző hallgatók nyilvános diplomavédései. 

Hirdetés