• 2022-07-06 11:00
  • Deco

Vízpart a városban

Új városrész megszületésének lehetünk szemtanúi Újbudán, a Lágymányosi-öböl szomszédságában. A jelenleg ötödik üteménél járó BudaPart projekt egy korábban megvalósult épületében Hadnagy Tímea csapata tette még exkluzívabbá az egyik lakást. Cikkünk az OCTOGON Deco 2022/3-as lapszámából.
 


Néhány éve indult hatalmas építkezés helyszínén járunk, a Kopaszi-gát és a budai hegyek által közrefogott, egykori ipari területen, amit ma már BudaPart néven ismernek a fővárosiak. A Property Market Kft. fejlesztésében, a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló új városnegyed master planjét a dán Adept cég készítette el, akik az elhanyagolt, gazzal benőtt grundok helyére egy hatalmas zöld parkot képzeltek el, körülötte lakóépületekkel, irodaházakkal, éttermekkel, sportpályákkal, játszóterekkel és saját bevásárlóutcával. Egy olyan, vízparti élményeket kínáló, élhető városrészt álmodtak meg ide, ahol minden adott a nyugodt, kellemes életvitelhez.

A megvalósult épületekben világos belső kert, 24 órás portaszolgálat is megtalálható, valamint teremgarázs és tárolók is elérhetők, és a smart home rendszerrel ellátott lakások mindegyikéhez erkély vagy loggia tartozik. Ez a lakás az első ütemben megvalósult, partmenti, tizenöt emeletes épületben található, nem messze a MOL-toronytól. Innen a magasból egész fantasztikus arcát mutatja a város, aminek varázsát csak még tovább erősítik a rendkívül igényesen berendezett belső terek.
 


Tulajdonosai, egy fiatal, kisgyermekes család 2019-ben vásárolta meg a szerkezetkész ingatlant. A belsőépítészeti munkákra a referenciák alapján számukra legszimpatikusabb tervezőpárost, Hadnagy Tímeát és Timmer Dánielt választották, akikkel végig gyümölcsöző volt az együttműködés. Elképzelésük szerint egy letisztult, ugyanakkor otthonos, barátságos hangulatú lakásban képzelték el a jövőt, amihez tökéletes partnerekre találtak a tervezők személyében.

A merész fekete frontok és sötét- szürke falszakaszok mellett a világosabb tónusú fafrontok és a fapadló, illetve néhány − párnán, kárpiton és más textíliákon megjelenő − finom színfolt tölti meg otthonos melegséggel a lakást.


Az eredeti alaprajzhoz képest annyi változtatást kértek, hogy legyen összenyitva a szülői hálószoba és a hozzá tartozó, ablaktalan fürdőszoba, egy teljes térré; valamint az előszobához tartozó tárolóhelyiségek méretében és kialakításában legyenek teljesen személyre szabottak.

A funkcionális szempontokon túl a tervezőknek köszönhetően fontos szerepet kaptak a minőségi anyagok és a kifinomult ízléssel kialakított design – bár az építési munkák közel két évet vettek igénybe, a végeredményt látva, érdemes volt kivárni.
 

Alapterület: 91 m2
Helyszín: Budapest, Újbuda
Tervezők: Hadnagy Tímea, Timmer Dániel – STUDIO THIS


 

 Még több fotó a galériában!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Építész/Belsőépítész Projekt Manager & Építész/Belsőépítész tervezőt keres a Studio This

Építész/Belsőépítész Projekt Manager & Építész/Belsőépítész tervezőt keres a Studio This

Új tagokat keres állandóan frissülő, izgalmas projektekkel foglalkozó csapatába a Studio This a következő feladatokra: Építész/Belsőépítész Projekt Manager & Építész/Belsőépítész tervező.

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Muhari Csilla, a Facade Design & Building egyik alapítója azt tűzte ki célul, hogy olyan homlokzatokat tervezzen, amivel formálja környezetét.

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Az újabb nemzetközi elismerést nyert BudaPart városnegyedben.

Hirdetés