Elérte legmagasabb pontját a Bem József téri iroda- és hotelépület szerkezete.

Az ütemezett időzítésnek megfelelően elérte szerkezetkész állapotát a Bem téri, hotel-irodaház szinergia koncepción alapuló beruházás, így érve közelebb az év végén esedékes átadáshoz. A minőség és értékteremtés jegyében megvalósuló Bem Center irodaház a Kimpton hotellel együtt a Duna-parttól egy kőhajításnyira, az egykori elhanyagolt Radetzky-laktanya helyén ötvözi a város múltját és jelenét a jövő kihívásaival.
 

Őrsi Gergely, szalagtűzés

A Bem József téren megvalósuló épületegyüttes, a BEM iroda- és szálloda szerkezete elérte a legmagasabb pontját, ebből az alkalomból a fejlesztő és beruházó cég, a Market Asset Management Zrt., valamint a generálkivitelező Market Építő Zrt. az épület tetejére kitűzött bokrétával ünnepelt. Az esemény megnyitóján beszédet mondott Őrsi Gergely, Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzatának polgármestere, aki a hagyományos szalagtűzési ceremóniában is részt vállalt.

„Bel-Buda szívében egy olyan hotel-irodaház szinergiára alapuló épület születik, amelynek nem titkolt célja, hogy új színnel bővítse a hazai ingatlanpalettát. Ez a különleges szinergia a nemzetközi piacon is egyre népszerűbb”  – hangsúlyozta beszédében Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

Makra Sándor

A hosszú történelmi múltra visszatekintő épület 2019-ben került a Market cégcsoport tulajdonába, meglehetősen leromlott, helyenként életveszélyes állapotban.

„Komoly mérnöki kihívásnak bizonyult a műemléki homlokzat megtámasztása. Statikusok egész csapata dolgozott azon, hogy egy kívülről összefogott, de belülre réspillérekre letámasztott acélszerkezet képében megtalálják a megoldást. A régészeti munkálatok során mintegy 200 darab érmét és több mint 1.300 láda történelmi emléket mentettek meg az utókor számára a régészek. Az építkezési földmunkák során 85.000 m³ föld került kiemelésre, kb. 29.000 m³ beton és 4.100 tonna betonacél került bedolgozásra” – mondta el az építkezés kihívásairól Májer András, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója.

Májer András

A szerkezetkész állapot elérését követően a kivitelezés az épület látványosabb külső homlokzati munkálataival és a belső terek kialakításával folytatódik. A cégcsoport történelmi örökség megőrzése iránti elhivatottságát tükrözi, hogy a műemlékvédett homlokzatrészen az eredeti, dualista kori díszitőelemek is rekonstruálásra kerülnek majd.

Az épületegyüttes a budapesti ingatlanpiacon kivételesnek számító „mixed-use” koncepciójának köszönhetően hatékonyan támogatja majd a munka-magánélet egyensúly megteremtését: a hotel vendégei számára széleskörű üzleti lehetőségeket kínál, az irodabérlőknek pedig a „one-step-shop” szemlélet jegyében azt a praktikumot és kényelmet, hogy szinte mindent egy helyen intézhetnek el napközben, munkától a bevásárláson át a szórakozásig. Az épületbe költöző üzleteketet és szolgáltatásokat a budapesti lakosok is látogathatják, de a projekt további előnyös intézkedéseket is tartogat számukra. Rendeződik a környékbeli közlekedés, a Bem tér gyalogosbarát funkciót kap, a 3 szintes mélygarázsnak köszönhetően pedig megszűnhetnek a szomszédos utcák parkolási nehézségei. Nem utolsó sorban a színvonalas és minőségi, városképemelő fejlesztés a környező ingatlanok értékét is növelni fogja. A Dunához közelebb eső épületrészen kap helyet a hotel funkció, míg a mögötte elhelyezkedő területen az irodaház kerül kialakításra.
 


Az egykori Radetzky-laktanya megújításának generáltervezője a Gunther Zsolt és Csillag Katalin vezette 3h Építésziroda, a BEM Center irodaház közös tereinek belsőépítészeti koncepcióját pedig a Studio This tervezői, Hadnagy Tímea és Ulmann István álmodták meg.

Az ütemtervnek megfelelően a BEM Center irodaház bérlői 2023 decemberében költözhetnek be az épületbe. Az összesen 20.000 m²+ bérbeadható iroda és kereskedelmi területtel rendelkező épület innovatív és környezettudatos megoldásokkal, 6 szinten várja a beköltözőket. 

A 2024. második negyedévében átadásra kerülő hotelben, a Kimpton-életérzést Közép- és Kelet-Európában először Budapesten lehet majd átélni a Bem téren épülő 5 csillagos, 127 szobás Intercontinental Hotels Group által üzemeltetett Kimpton hotelben. Meghökkentő, de elegáns belső tereinek is köszönhetően az upper-upscale boutique hotel igazi gyöngyszeme lesz Budapestnek – erre garancia az is, hogy az épület pazar enteriőrjét Közép-Kelet Európában egyedülálló módon a világhírű Marcel Wanders belsőépítész iroda tervezte meg.
 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Célegyenesben a BEM Projekt

Célegyenesben a BEM Projekt

Elérte legmagasabb pontját a Bem József téri iroda- és hotelépület szerkezete.

A Bem Center és a Kimpton Hotel

A Bem Center és a Kimpton Hotel

Hotel és irodaház a Duna mentében.

Nívódíjat kapott az egykori zugligeti lóvasút-végállomás

Nívódíjat kapott az egykori zugligeti lóvasút-végállomás

Műemlék-helyreállítás kategóriában nyert az épület.

Hirdetés