Hotel és irodaház a Duna mentében.

A Bem téri ingatlanfejlesztés elsőként pazar lokációjával hívja fel magára a figyelmet: a Duna-parttól egy kőhajításnyira, Bel-Buda szívében épül a hotel és irodaház funkciót is megvalósító épületegyüttes. Az innovatív irodaház és az elegáns, lifestyle luxury boutique hotel összekapcsolása évszázadok örökségét viszi tovább úgy, hogy mindenben megfelel a 21. század kihívásainak.


Az irodaház

A Bem Center névre keresztelt irodaház egyszerre kínál több mint 18 000 négyzetméter flexibilisen kialakítható, „A” kategóriás irodahelyiséget 6 szinten és 3048 négyzetméter bérbeadható kereskedelmi területet az irodaház földszintjén üzletek és szolgáltatások számára. Az épületben nagy hangsúlyt kapnak az innovatív megoldások és a környezetvédelem is: az irodaház a LEED Gold minősítést célozza meg. Az irodaház átadás 2023 decemberében/2024 januárjában várható. 
 


A Kimpton Hotel

A Dunára néző műemléki épületrész 127 szobás, ötcsillagos hotelként születik újjá, melyet elsőként a régióban az Intercontinental szállodacsoport boutique brandje, a Kimpton üzemeltet majd. A hotel igazi különlegesége, hogy belső tereit a világhírű holland belsőépítész, Marcel Wanders stúdiója tervezte meg.

A tervező a hotel fényűző enteriőrjében a rá jellemző módon teremtette meg a színek és formák játékos összhangját. Mindezt nem csupán szemet gyönyörködtetőnek nevezhetjük, hanem egyedülálló élményt is nyújt a vendégek számára. A Kimpton Hotel egyedi gasztronómiai palettával, többféle éttermi és bár egységgel várja majd vendégeit, melyek kínálatából a látogatók nap mint nap válogathatnak. A hotel nyitása 2024 nyarán várható.
 


A kivitelezésben jelenleg még javarészt szerkezetépítés zajlik. A pinceszinteken és a földszinten folyamatban van gépészeti szerelés is. 2023 februárjára bizonyos részeken a kivitelezési munkák elérték a legfelső, a 6. emelet feletti födémet. 2023 áprilisára várható a szerkezetkész állapot. Az irodaházba való beköltözés 2023 decemberében, 2024 januárjában várható.

 

Generáltervező: 3H Építésziroda Kft.
Vezető építész tervezők: Csillag Katalin, Gunther Zsolt
Projektvezetők: Békesi Tamás, Farkas Ádám

Belsőépítészet
Bem Center: Ulmann István és Hadnagy Tímea (Studio This)
Intercontinental Kimpton Hotel: Marcel Wanders studio (Amsterdam)

Beruházó & Fejlesztő: Market Asset Management Zrt.


 

Még több fotó, látványterv és rajz a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Bem Center és a Kimpton Hotel

A Bem Center és a Kimpton Hotel

Hotel és irodaház a Duna mentében.

Új ügyvezető a Property Market élén

Új ügyvezető a Property Market élén

Kiss Ákost nevezték ki a Property Market új ügyvezető igazgatójává.

Butikhotel és irodaház lesz a Radetzky-laktanyából

Butikhotel és irodaház lesz a Radetzky-laktanyából

Hatvanöt millió eurós projektfinanszírozási hitelszerződést írt alá a Bem Center és az Intercontinental Kimpton Hotel építésére a MAM Zrt. leányvállalata és a Raiffeisen Bank.

Hirdetés