A Monteverdi Hotelbe szerelmes lesz mindenki, aki szereti a rusztikus és a kortárs ötvözetét.

Aranyszínű búzamezők, zöldellő lankák, finom borok, kőházak, égig érő fák, romantika, Firenze és a művészetek - kinek mi jut eszébe, ha Toszkánára gondol. Egészen biztos, hogy senkit nem hagy érintetlenül, aki egyszer ellátogat oda. Most egy olyan butikhotelt mutatunk nektek, amely jól egyesíti a fenti jellemzőket: a toszkán életérzés, a térség klasszikus építészeti stílusjegyei iránti tisztelet úgy jelenik meg a Monteverdi Hotel falai között, hogy közben a kortárs elemekről sem feledkeztek meg. 

A Monteverdi Hotel ötlete az amerikai Michael Cioffi elméjéből pattant ki, aki Olaszország szerelmese és éveket töltött a toszkán Val d’Orcia falucskában, amely egyébként UNESCO világörökségi helyszín is egyben. A festői környezetben fekvő település tömve volt romos villákkal, ám az elmúlt 10 évben ezek egy részét felújították. Az egyikben pedig a 29 szobás szálloda kapott helyet. De a felújítás jócskán túlmutat azon, hogy házakat renováltak: a fejlesztés az egész településre kiterjedt. A 14. században épült Chiesa Sant’ Andrea templom és a falu főterét is bevonták a falu- és közösségfejlesztésbe, most mindkettő eseményhelyszínként is funkcionál. 

A hotelt Ilaria Miani, olasz művész és belsőépítész tervezte, akinek nem ez volt az első ilyen jellegű projektje, az években sok elhagyott parasztházat, villát vagy egész falut gondolt újra Toszkánában.

Ciofi és Miani együttműködésének alapja az a mindkettejük által vallott filozófia, miszerint a restauráció során törekedni kell arra, hogy a tursiztikai klisék helyett kihasználják a toszkán táj és az épített környezet legendás szépségében rejlő erőket és tradíciókat, majd mindezt a kortárs olasz design elemeivel egyesítsék.

Az épületek egy részén az utolsó korszerűsítés az 1950-es és 1960-as években történt meg, ekkor erkélyekkel és nagyobb ablakokkal látták el a házakat, illetve tégla homlokzatot is kaptak. Miani azonban úgy döntött, hogy visszaállítja az eredeti homlokzatot, ahol szükséges, javítja a kőtömböket és egyúttal cseréli a téglát is.

Régen az ablakok kicsik voltak, ezért cseréltük le őket, az erkélyek pedig rossz állapotban voltak és nem adtak túl sok értéket a házakhoz esztétikumban sem, így eltávolítottuk őket. A szobákat úgy terveztük meg, hogy az ágyból közvetlen kilátás nyíljon a tájra. - magyarázta a belsőépítész.

A fa szerkezetet, a tetőgerendákat megőrizték és az egész épületen végigfut, a régi mezőgazdasági épületek ajtóit pedig a szekrények ajtajaként hasznosították újra. A bemélyedések és fülkék Val d’Orcia lankáira emlékeztetnek, és még a recepció is, amelyet egyébként Ilaria Miani a legmodernebb helynek tart, őrzi a hagyományokat: a fából készült székek és a falak egyszerűsége jól visszahozza a puritánságra építő, dekorációt kerülő shaker stílus elemeit. Ez abból az alapvetésből indul ki, hogy

a funkció az első, a forma csak másodlagos.

Minden szobának más színe van, a vöröstől kezdve a semlegesebb színekig, az összes bútort a környékbeli kézművesek készítették, és van olyan szoba, ahol egészen a reneszánsz művészekig nyúltak vissza a baldachinos ágy vagy éppen az ágykeretek kialakításakor. A fürdőszobákban Ciofi kifejezett kérésére a zuhanyzók és a kádak az ablakok felé néznek, hogy vendég megkapja azt a felszabadító érzést, hogy meztelenül fürdik a természetben. A hotel spa részlegében csobbanhatunk egy jót a római kort megidéző medencében, aki pedig halmozni szeretné az élvezeteket, használhatja a teraszon lévő travertin kádat, és közben csodálhatja a toszkán lankákat.

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Elhunyt I. M. Pei

Elhunyt I. M. Pei

A világhírű építész 102 éves korában hunyt el. 

Városi autó újrahasznosított műanyagból

Városi autó újrahasznosított műanyagból

A Birò O2 olyan, mint egy tiszta oxigén buborék, amely csendben mozog városainkban.

Ebben az apartmanházban te termeszted a levesedbe valót

Ebben az apartmanházban te termeszted a levesedbe valót

A városi gazdálkodás egyik úttörője a Staten Island Urby.

Hirdetés