Feltöltődés a jakuzziban.

Egy fárasztó nap után elképzelni sem lehet kellemesebbet, mint végre alámerülni a meleg vízzel teli jakuzziban. Ma már bizonyított, hogy a jakuzzik rendszeres használata javítja a közérzetet, és nagy mértékben hozzájárul az egészséges, kiegyensúlyozott életmód megteremtéséhez, fenntartásához. Talán az elmúlt időszak bezártságának, majd bizonytalanságának, illetve kényelmi és biztonsági szempontoknak is köszönhető, hogy egyre többen vannak, akik saját otthonukban alakítanak ki kisebb-nagyobb wellness-oázist. A nagyon széles paletta miatt azonban nem könnyű a választás, ezért megkértük Finta Róbertet, a Tó2 – Your Outdoor Living / Vitalspa ügyvezetőjét, hogy avasson be bennünket a téma rejtelmeibe.

 


Bár már jó pár éve élvezzük a wellness-spa kínálta lehetőségeket, talán még ma sem mindenki számára egyértelmű, hogy mi a különbség a pezsgőfürdő, a jakuzzi és a masszázsmedence között. Elmondaná, mit takarnak ezek a fogalmak?

A jakuzzi tulajdonképpen egy márkát takar, ami feltalálói, a Jacuzzi testvérek nevéből ered, napjainkban azonban a köznyelv minden gyártó medencéjére ezt a kifejezést használja. A Vitalspa medencéknél a hidromasszázs és a pezsgőfürdő tulajdonságok szerencsés együtteséről beszélhetünk. A medencékbe masszázs fúvókákat építünk be, amikhez kiegészítésként levegőfúvók (pezsgőfürdő) is kérhetőek. A hidromasszázs valójában nem más, mint egy – a víz és levegő együttes alkalmazásának következtében keletkező – vérkeringést fokozó masszázs.

Mire figyeljünk jakuzzi vásárlásakor, illetve a tervezés és a kivitelezés során? Milyen a kültéri, illetve a beltéri masszázsmedence ideális környezete? 

Vásárláskor mindenképpen vegyük figyelembe a méreteket, mivel a medencéket összeszerelt állapotban szállítják a helyszínre. Azt is át kell gondolni, hogy milyen további kiegészítőt – például lépcsőt, termotetőt – szeretnénk, mert ezek beépítése esetén még nagyvonalúbb méret ráhagyással kell kalkulálnunk. Ugyancsak fontos szempont a fekvő, illetve ülő pozíciók különböző kialakításainak szem előtt tartása. Át kell gondolni a medencében lévő ülések elhelyezkedését is, hogy meggyőződjünk arról, hogy a medencéből kitekintve mit látunk. Érdemes a kültéri medence közelében egy zuhanyt is elhelyezni, hiszen egy forró nyári napon ajánlott a medence használata előtt lezuhanyozni, de még az olyan apróságnak tűnő dolgoknak is jelentőségük van, hogy a medence környezetében el lehessen helyezni napozószéket vagy -ágyat, ahova ledobhatjuk a köntösünket, törölközőnket, ami a téli használat esetén különösen fontos. Vásárlás előtt azt szoktuk javasolni vevőinknek, hogy akár szárazon is üljenek bele a medencébe, de a törökbálinti bemutatótermünkben, ahol valamennyi modellünk megtalálható, akár a feltöltött medencéket is kipróbálhatják működés közben.
 


Milyen előkészületekre van szükség a medence telepítésének megkezdése előtt?

A medence saját tömege a benne lévő vízmennyiséggel és az azt használó személyekkel együtt komoly súlyt jelent. A medencét csak olyan vízszintes területen szabad elhelyezni, ami ezt a súlyt elbírja. Alapként egy minimum 10 cm vastagságú betonfelületet kell megépíteni. A helyszín kialakításánál ügyeljünk arra is, hogy az esetleg beépítésre kerülő, kényelmet szolgáló eszközök számára is maradjon elég hely. A medence közelében biztosítani kell a hálózati vízcsatlakoztatást, közvetlen vízbekötésre azonban nincs szükség. A medence műszaki tulajdonságainak függvényében megfelelő áramellátás is szükséges, aminek kiépítése szakértelmet igényel. A medence fogadásához szükséges előkészületekhez a gyártó pontos, írásos tájékoztatót ad.

Milyen árkategóriájú medencét érdemes vásárolni?

Mivel medencét nem egy-két évre, hanem hosszabb időtávra vásárolunk, mindenképpen figyeljünk annak megfelelő minőségére. A Vitalspa medencéknél szerencsésen ötvöződik egymással a prémium minőség és az elérhető ár. Az a tény, hogy a medencéket Magyarországon gyártjuk, a vásárló szempontjából számtalan előnnyel jár, hiszen nincsen import- illetve szállítási költség, ami természetesen a medencék kedvező árában is egyértelműen megjelenik. A Vitalspa medencék alkatrész beszállítói nemzetközileg elismert, nagy múltú, megbízható cégek, a mi hitvallásunk pedig az: „mindenből a legjobbat”. 
 

Mit kell tudni a medencék karbantartásáról?

A Vitalspa medencék karbantartása kb. heti 10-15 percet vesz igénybe, amibe beletartozik a szűrök tisztítása, valamint a fürdővíz vegyszeres kezelése. Előírás szerinti használat mellett a medencékben 6-8 havonta kell cserélni a vizet, fertőtlenítésükre pedig többféle alternatíva közül lehet választani. A különféle lehetőségeket, a vegyszerekre vonatkozó, pontos teendőket a beüzemelés során részletesen ismertetjük és átbeszéljük ügyfeleinkkel.

Az üdítő ellazuláson túl melyek a rendszeres jakuzzi használat szervezetre gyakorolt pozitív hatásai?

A hidromasszázs jótékony hatása ma már megcáfolhatatlan és általánosan elfogadott tény, amely a meleg víz és a levegő együttesének vérkeringést fokozó masszázsán alapul. A medence vizébe merülő test súlya 80%-kal csökken, aminek hatására az izmok és ízületek ellazulnak, ami jótékonyan hat a fáradt, stresszes szervezetre, ezért is ajánlható a különféle mozgásszervi és reumatikus panaszok ellen is. Használata során érdemes a test pozícióit gyakran váltogatni, mivel a masszázsfúvókák más és más helyen érik és kényeztetik a fekvő- illetve ülő emberi testet. A jakuzzi közösségformáló szerepe szintén közismert: összehozza a családot és a barátokat. A Vitalspa masszázsmedencék nemcsak kellemes családi programot jelentenek, de jótékonyan hatnak a szervezetünkre is.
 

Tovább a TÓ2 oldalára!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Izgalmas kültéri bemutatókerttel bővült a Tó2 – Your Outdoor Living
  • 2021-08-04 14:00
  • Deco

Izgalmas kültéri bemutatókerttel bővült a Tó2 – Your Outdoor Living

A közel 700 m2-es kert inspirációt nyújthat azoknak, akik a kertben sem ismerik a kompromisszumot.

Elmerültünk a medencék világában
  • 2021-08-02 14:00
  • Deco

Elmerültünk a medencék világában

Tervezés, kivitelezés, karbantartás

Egy tökéletes, bioklimatikus pergola
  • 2021-06-23 11:00
  • Deco

Egy tökéletes, bioklimatikus pergola

A napellenzőkkel, pergolákkal és kültéri szerkezetekkel foglalkozó Pratic cég a minőségi megoldásairól és a merész innovációiról híres. 

Hirdetés