A napellenzőkkel, pergolákkal és kültéri szerkezetekkel foglalkozó Pratic cég a minőségi megoldásairól és a merész innovációiról híres. 

A Pratic név ismerősen csenghet azoknak, akik már gondolkodtak komolyabb pergolákban, teraszárnyékoló rendszerekben. A napellenzők, pergolák és kültéri szerkezetek tervezésével és gyártásával foglalkozó olasz cég híres a minőségi megoldásairól és a merész innovációiról. Nemrég egy a maga nemében páratlan újdonságról számoltunk be. Most a bioklimatikus pergolák egyik csúcstermékét, a Brerát mutatjuk be szintén a hazai partnercég, az AR Home segítségével.

Ahogy a neve is mutatja, a bioklimatikus pergolákat az általuk biztosított teljesen természetes klimatikus kényelem jellemzi: vagyis a napsütés, az árnyék és a levegő optimális beállítása és finomhangolása. Mindezt automatikus, szenzoros rendszerrel felvértezve, hogy elég legyen egy klímaértéket megadnunk és a rendszer beállítja az árnyékoló lamellákat, lehúzza a textilárnyékolót (ha van) és erős szél vagy eső esetén tökéletesen lezár.

A Brera állítható napellenző lamellákkal rendelkezik, amelyek ideális szellőzést és hűvös körülményeket biztosítanak, egyszerűen kihasználva a természetes környezetben már jelen lévő elemeket: elsősorban a napot és a szelet. Ezek az alumíniumból készült lamellák akár 140 fokban is elfordulhatnak, és pontosan a változtatható dőlésszögük teszi lehetővé a fényerő és a levegőmozgás azonnali beállítását, ideális körülményeket teremtve a belső térben. Eső esetén a lamellák becsukódnak, mivel az esővizet a szerkezetbe integrált perem- és esőcsatornákba vezetik, így biztosítva a teljes védelmet.

A Pratic stílusával összhangban a bioklimatikus pergoláknak is van egy olyan alapvető kialakítása, amely megfelel a minőségi, egyszerű és hatékony napi használatnak. Az alumíniumból és a minősített anyagokból készült szerkezetek mind garantálják a tartósságot és kevesebb karbantartást igényelnek.

Egyediségre tervezve

A bioklimatikus pergolaszerkezetek a tervezők és designerek által létrehozott harmincnyolc színből álló exkluzív palettával testre szabhatók. A teljes festési folyamatot a vállalaton belül végzik, így minden munkafázist felügyelnek. A Pratic odafigyel a környezeti értékekre és az emberi egészségre, így a festési folyamatok során nem használ oldószereket. A Pratic által használt Tiger festékanyagok nagyobb ellenállást biztosítanak az UV-sugarakkal, a sóval és a nedvességgel szemben, a színek pedig hosszú időn keresztül ragyogóak maradnak.

A kiegészítőknek köszönhetően minden bioklimatikus pergolát egyedivé varázsolhatunk. A Slide Glass egy igazi ablak, amely nemcsak védelmet nyújt, hanem lehetővé teszi, hogy úgy élvezzük a táj szépségét, mint az otthonunkból. A Spot világítógondolák a burkolat lapjaiba süllyesztve, tetszőleges pozícióban elhelyezhetők, míg a beépített Raso napellenzők és a peremre helyezett RGB LED-es lámpák kifinomult vizuális hatásokkal nyűgöznek le bennünket.

A Brera család különböző típusait és mellette még több, érdekes Pratic árnyékolórendszert a hazai közönség is meg tud nézni, ki tud próbálni az AR Home bemutatótermeiben Mogyoródon a központban, Törökbálinton a Tó2-ben és Szegeden. Előzetes bejelentkezésre ingyenes szaktanácsadással várják az érdeklődőket.

Tovább a TÓ2 oldalára!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Átadták az Ingatlanfejlesztési Nívódíjakat

Átadták az Ingatlanfejlesztési Nívódíjakat

Összesen 41 nevezés érkezett.

Ezt a kislakást a köbmétereket növelve nagyobbították meg

Ezt a kislakást a köbmétereket növelve nagyobbították meg

Az S39 Hybrid Design egyik legújabb belsőépítészeti munkája.

Ezüst Ácsceruza díjat kapott Dénes Eszter, valamint megosztva Somogyi Krisztina és Kovács Dániel

Ezüst Ácsceruza díjat kapott Dénes Eszter, valamint megosztva Somogyi Krisztina és Kovács Dániel

Idén már a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) kezeli a díjat.

Hirdetés