Hirdetés

A Tó2 projekt cégei odafigyelnek arra, hogy tartós, jó minőségű termékeik minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. 

A Tó2 projektben részt vevő cégek odafigyelnek arra, hogy tartós, jó minőségű termékeik minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után. Ez egyrészt köszönhető annak, hogy termékeik minőségüknek, megbízhatóságuknak és tartósságuknak köszönhetően hosszú ideig tölthetik be funkciójukat.

De gondoljunk bele abba is, hogy egy otthon megteremtése milyen sok energiát is igényel. Az építőipar és a bútorgyártás világszerte rengeteg energiát, nagy mennyiségű nyersanyagot fogyaszt, és egyben sok hulladékot is termel. Az élelmiszerek, ruházati cikkek és más fogyasztási cikkek esetében az áruk származási helye, előállítási módja és összetevői ma már kötelezően feltüntetendőek. Az építőiparban ezek a dolgok még ritkán ilyen transzparensek.

Mi most segítünk abban, hogy tudatosan választhass, és ezzel te is hozzájárulhass egy élhetőbb jövőhöz.

A VILÁG LEGINNOVATÍVABB ÁRNYÉKOLÓI – AR HOME

A ROMA névre keresztelt árnyékolók minőségüknek köszönhetően generációkat szolgálnak ki. Németország vezető árnyékológyártója a fenntarthatóság három kritériuma szerint fejleszti termékeit és folyamatait. Az ökológiai, a gazdasági folyamatok valamint a társadalmi igények állandó figyelemmel kísérésével azon munkálkodnak, hogy az unokáink számára is élhető legyen Földünk. Intelligens módon működtetett redőnyeik, zsaluziáik, textilárnyékolóik, pergoláik pozitív módon befolyásolják a ház energetikai tulajdonságait. A cég gyártási folyamatait a hatékonyság, az anyagfelhasználást a teljes átláthatóság, az újrahasznosítás és a hulladékmentesség jellemzi. Egyedülálló módon minden terméküket környezetvédelmi vizsgálatnak vetetik alá és minden termékre ún. EPD-t (Környezetvédelmi terméknyilatkozat) adnak ki, amelyből megtudhatjuk hogyan és miből készült a termék. 

A PRATIC a nyitott terek árnyékolását újszerű módon közelíti meg, innovatív teraszárnyékolóival kiterjeszti életterünket. Termékei 100 %-ban újrahasznosítható anyagok (alumínium, acél, üveg, szövet) felhasználásával készült tartós szerkezetek. Gyártási folyamata környezetbarát festési eljárást alkalmaz, mérgező komponensek kiküszöbölésével kerülnek festésre a szerkezetek, mégis ellenállnak a napnak, az UV sugárzásnak, a nedvességnek és akár a sónak is.


 

HULLADÉKBÓL ENERGIATAKARÉKOS MEDENCÉT? – DESJOYAUX

A Desjoyaux mindig is fontosnak tartotta a környezetvédelmet. Gondolkodásmódjának ez az egyik legfontosabb eleme. 1990-ben úttörőként mutatta be első, 100%-ban újrahasznosított úszómedence-szerkezetét. Mára még tovább mentek, és az előállítási folyamatba beiktattak egy műanyagkezelési láncot, melynek segítségével gyártják az újrahasznosított polipropilén szerkezeti elemeket. Igen, ez e medence részben műanyaghulladékból készül.

Sőt, a Desjoyaux szűrőrendszere egyszerre energia- és víztakarékos is. A csövezés nélküli rendszerből a szűrt, felmelegített és fertőtlenített víz nem ürül a használtvízrendszerbe. Ennek a környezetbarát eljárásnak is köszönhető, hogy semmilyen klóros víz nem jut a csatornarendszerbe. További előny, hogy a kevesebb cső és a kisebb szivattyú kevesebb energiafelhasználással jár. Egy Desjoyaux medence átlagosan fele annyi elektromos energiával működtethető, mint piaci társai.

MASSZÁZSMEDENCÉK HOSSZÚTÁVRA TERVEZVE – VITAL SPA

Időjárásálló, stabil külső, ami még szép is. A Vital Spa medencék faborítása hőkezeléses eljárással készül, melynek hatására a faanyag nedvességtartalma jelentősen csökken, ezért kevésbé változtatja meg a keresztmetszetét (nem dagad, nem vetemedik és nem zsugorodik). Ez az időjárásálló, kültéren is alkalmazható faanyag nem veszít szépségéből az idő múlásával sem. A hőkezelési eljárás során a fa sejtfalainak építőanyagai lebomlanak, ami által már nem szolgál a rovarok táplálékául, ezért nem is támadják meg azt. A tartószerkezetként fukcionáló, egyedülálló eljárással galvanizált fémszerkezet vibrációmentes működést és masszív medencét eredményez. A felületkezelt fém tartósabb a fa, vagy a gyenge, nagy hőtágulással rendelkező műanyag vázszerkezetnél. A fém a fával ellentétben nem korhad, és tökéletesen ellenáll a különböző hőmérsékletváltozások miatt fellépő deformációnak, valamint a rovaroknak és a rágcsálóknak. 
 

VÁLASSZ JÓT, VÁLASSZ EGYSZER – TECTONA GRANDIS

Ma már alapvető elvárás, hogy egy kerti bútor maximálisan időjárásálló, és akár az év minden napján használható legyen odakint. Az esőztethető anyagok, a magas UV-tűrő képesség, a színtartósság, a penészesedés elleni védelem már a legtöbb, magas minőségű bútor esetében alapvető tulajdonság, de ezeken felül is számos különleges megoldással találkozhatunk a legújabb generációs kültéri termékek esetében, melynek köszönhetően kültéri bútoraink nem végzik hulladékként pár év alatt. Sőt, a Tectona Grandis kínálatában már számos újrahasznosított anyagból készült termék is megtalálható: tejespalackokból készült ülőbútoraink vagy használt faanyagokból összeállított, egyedi asztalaink mellett találhatsz PET palackokból készült puffokat és szőnyegeket is.

Mindezt megtalálod a TÓ2-ben és a to2.hu-n.


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Izgalmas kültéri bemutatókerttel bővült a Tó2 – Your Outdoor Living
  • 2021-08-04 14:00
  • Deco

Izgalmas kültéri bemutatókerttel bővült a Tó2 – Your Outdoor Living

A közel 700 m2-es kert inspirációt nyújthat azoknak, akik a kertben sem ismerik a kompromisszumot.

Elmerültünk a medencék világában
  • 2021-08-02 14:00
  • Deco

Elmerültünk a medencék világában

Tervezés, kivitelezés, karbantartás

Egy tökéletes, bioklimatikus pergola
  • 2021-06-23 11:00
  • Deco

Egy tökéletes, bioklimatikus pergola

A napellenzőkkel, pergolákkal és kültéri szerkezetekkel foglalkozó Pratic cég a minőségi megoldásairól és a merész innovációiról híres. 

Hirdetés