Hirdetés
  • 2021-12-06 11:00
  • Deco

Időtlen és sármos

A belváros szívében, ahol békeidőben gyönyörű épületek között, hangulatos kávézókban és éttermekben nyüzsög az élet, egy tágas polgári lakás kapott kortalan, stílusos belső tereket.

Előnytelen elosztással, kevésbé igényesen felújítva állt a belvárosban az a lakás, ami Szabó Z. Milán tervei alapján kifinomult ízléssel kialakított modern és letisztult enteriőrökké alakult át. Cikkünk az OCTOGON Deco 2020/6-os lapszámából.

 

Az impozáns méretű ablakoknak köszönhetően még a helyiség legtávolabbi sarkába szervezett étkező is szinte fürdik a természetes fényben. A modern bútorok mellett a klasszikus stílust idéző fali stukkók alapozzák meg a nagypolgári eleganciát.

A tervező fontosnak tartotta megőrizni az ingatlan történelmi jellegét, miközben tisztelegve a kivételes adottságok előtt, korszerű megoldásokkal alakította át a tereket. Ebben az elképzelésben kitüntetett figyelmet kaptak a minőségi alapanyagok – ilyenek többek között a tömörfa beltéri ajtók, a terrazzo hidegburkolat vagy a valódi tölgy parketta. A beépített bútorok és más belsőépítészeti elemek sem szokványosak: különleges formai megoldások jellemzik őket.

A falba rejtett szekrények üveges gardróbbá alakulnak a hálóban, a szabadon álló mosdókhoz konzolos fém polcok tartoznak a fürdőben, amit szintén üvegfal határol – mind-mind egyedi elemek. Egyszerre idézik meg a klasszikus stílust és a modern, geometrikus formákat a fali stukkók, a nyílászárók és a beépített megoldások.
 

Középre szervezték a körbejárható franciaágyat a hálószobában, aminek háttámlája tároló és térhatároló parapetfal is egyben, hogy az ágyat leválassza a mögötte kialakított beépített gardróbtól.

A fekete-fehér és a szürke különböző, higgadt árnyalatai mellett a fapadló teremt otthonos hangulatot az intim zónában, miközben a megmozgatott felületek és frontok mellett a modern és klasszikus stílusjegyek itt is következetesen megjelennek.

A következetesen végigvitt, fegyelmezett koncepció méltóságot és letisztult eleganciát kölcsönöz minden helyiségnek. Mivel az ingatlan alapvetően eladásra készült, a tervező szándékosan igyekezett semleges alapokat teremteni. Ennek megfelelően a finom pasztell tónusok mellett csak néhány színfolt és egyedi megoldás ad karaktert a lakás egészének.

Szintén kiemelt szerephez jutott a gondosan megtervezett világítás, ami egyszerre biztosítja a reprezentatív megjelenést, ugyanakkor mindenütt modern és technikai világító elemekkel egészül ki.
 

A konyhabútor három különálló elemből áll, amiket a világítás mellett a hidegburkolat és a terrazzo konyhapultok játékos felülete fog össze.

Matt és tükröződő üveg, vagy éppen mintás felületek mozgatják meg a minőségi alapanyagokból készült konyhát, ahol a modern stílus dominál, a klasszikus stukkók csak visszafogottan, a lábazatnál jelennek meg.

Történelmi stílusokon és divathullámokon át ez a lakás egyszerre időtlen és modern, karakteres, ugyanakkor személyre szabható, attól függően, hogy leendő lakója, milyen további tartalommal kívánja megtölteni. Nagyvonalú eleganciájával méltó a belvárosi környezethez, miközben korszerűségével a praktikus igényeket is kielégíti, és a legmodernebb trendeknek is megfelel.
 

Még több és nagyobb fotóért katt a képgalériára! 

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

50 millióért családi ház Budapesten? Lehetetlen! Vagy mégsem?

50 millióért családi ház Budapesten? Lehetetlen! Vagy mégsem?

Aki ennyi pénzért keresi álmai házát Budapesten, annak talán mégsem reménytelen a helyzet, de meg kell alkudnia bizonyos területeken.

Kilőtt a budapesti új lakások ára

Kilőtt a budapesti új lakások ára

Tavaly az utolsó negyedévben 25 új projektet kezdtek el a befektetők.

Hirdetés