Hirdetés

A Finta Csaba által tervezett balatonfüredi lakás igazi kikapcsolódást nyújt tulajdonosainak tavasztól őszig.

Nagyvonalú penthouse a Balaton partján, tökéletes kényelem csodás környezetben. A balatonfüredi lakás harmonikus belső terei és kényelmes terasza igazi kikapcsolódást nyújt tulajdonosainak tavasztól őszig.

Balatonfüred fürdő- és kulturális központ, az egyik legnépszerűbb üdülőváros a Balaton partján hazai és külföldi turisták számára egyaránt. Már a rómaiak, az egykori Pannónia lakói is felfedezték a környék különleges hatású, savanyúvizes forrásait, szőlőben és más gyümölcsökben gazdag kertjeit, kellemes klímáját. Igen fejlett kultúrára utalnak a környéken feltárt római kori villák falmaradványai, és az ott talált, különleges fűtési rendszerek, fürdők. Balatonfüred újrafelfedezése, városiasodása a 19. században indult be, és a folyamat a mai napig töretlen.

A város keresi az igényes fejlesztés és terjeszkedés lehetőségét, így került fókuszba a Görög Falu közelében található terület is. Carina Residence néven, két épületet emeltek a 2018-ban megépült lakóparkban, bennük összesen 64 lakás készült el korszerű technikai adottságokkal. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy néhány tulajdonos állandó lakhelyként választotta a lakóparkot, amihez gyönyörűen gondozott kert, szabadtéri medence, és különféle wellness szolgáltatások tartoznak, valamint a Balaton közvetlen közelsége tovább emeli különleges vonzerejét.

A kényelmes, visszafogott, mégis színes kanapéhoz – amihez színben passzoló szőnyeget választottak – Béres Dóra tervezett egyedi tapétát: a különböző méretű úszó halak grafikus megjelenítése, amit a Wall Contcept kivitelezett, a Balaton egyértelmű közelségét jelzi a nappaliban.

Szintén Béres Dóra tervezte és a Wall Concept kivitelezte, egyedi tapétát kapott a meglévő bútorokkal berendezett étkező, míg a beépített konyhabútor és konyhai gépek az újonnan átadott lakás tartozékai.

A kétgyermekes család lakásuk berendezésére régi ismerősüket, Finta Csaba belsőépítészt kérték föl, aki korábban már többször dolgozott nekik, így tökéletes volt a bizalom és az összhang. Ilyen előzmények után a tervezés és megvalósítás mindössze negyedévet vett igénybe. A tulajdonosok fiatalos, könnyed, játékos enteriőröket kértek, olyan helyiségekre vágytak, amik feledtetik a rohanó és stresszes hétköznapokat.

Barátságos fafelületek és egyedi minták teremtenek otthonos hangulatot az egyes helyiségekben, ahol a kellemes színek mellett sötétebb, mélyebb tónusok tűnnek föl változatos felületeken.

A külső tér tükörképeként a gyerekszoba falát díszítő, egyedi tapéta a balaton-parti hegyeket és a víztükröt jeleníti meg a falakon, mintha egy vitorlásról szemlélnénk a balatoni tájat. Az egy sorba rendezett kanapék szándékosan semleges színt kaptak, az életvidám napsárga kizárólag az olyan kiegészítőkön jelenik meg, mint a lerakóasztalok és a díszpárnák.Színes párnák és mintás szőnyeg dobja föl a kültéri nappalit, ahol a kényelmes méreteknek köszönhetően egy L alakban elrendezett kültéri kanapé is elfért.

Megőrizve és stílusosan kiegészítve a lakás adottságait kényelmes, a család igényeire szabott enteriőrök születtek. Otthonos hangulatot kaptak rengeteg egyedi, kreatív megoldással, barátságos anyagokkal és színekkel, szerethető mintákkal, amik segítségével hangsúlyosan érezhető a fővárostól való távolság és a Balaton közvetlen közelsége egyaránt.

Tervező: Finta Csaba és Varga Boglárka, Myd-II

 

Még több fotóért katt a képgalériára!

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Mintha Dániában lenne, pedig ez Balatonfenyves

Mintha Dániában lenne, pedig ez Balatonfenyves

Lenyűgöző, óriástobozokat idéző játszóteret készített az Ilona-malom Műhely a Lépték-Terv Tájépítész Iroda tervei alapján.

Vitorláskikötő és apartmanok Ábrahámhegyen

Vitorláskikötő és apartmanok Ábrahámhegyen

Fókuszban a természet, a természet, a víz és az ember kapcsolata. 

Keleti kényelem a déli parton
  • 2019-04-05 14:00
  • Deco

Keleti kényelem a déli parton

A balinéz tengerpart élménye érezhető a Csikós Mihály és Gaál Gergely tervezte Mala Gardenben. 

Hirdetés