Hirdetés
  • 2023-12-01 10:00
  • Deco

Budapesti hygge

Egy 120 éves nagypolgári lakás felfrissítése

A lakás Budapest történelmi belvárosában, a Palotanegyedben a Nemzeti Múzeum és a egyetemek szomszédságában található. Az 1920-as években a lakás pezsgő művészélet központja volt, eredeti tulajdonosa Kürti József, a Nemzeti Színház színésze volt. Az ingatlant 2023 nyarán a Grund Productions designerekből és filmesekből álló befektetői csapata újította fel a meglévő értékek megtartásával, nemzetközi standard szerint. Az enteriőr bemutatását a Grund Productions leírásában közöljük. 

A nagypolgári, 120 év történetét magában hordozó épület és lakás felújítását, eklektikus berendezését a klasszikus designbútorok és a modern, skandináv hygge hangulat találkozása határozza meg. Vagy megtartottuk, vagy az eredeti mintájára korszerűen újragyártattuk a külső és belső nyílászárókat, és az eredeti belmagasságon is csak szükségszerűen csökkentettünk.


Az előszobából a nyitott terű, modern étkező-konyha térbe lépünk. A konyha letisztult, modern és matt fehér, rengeteg tárolóhellyel, valamint beépített gépekkel. A tágas étkező vezet át az impozáns nappali-hálószobába, és az onnan nyíló kádas, ablakos fürdőszobába. A nappali tér három óriási ablakán ömlik be a fény a Szentkirályi utcából, a tér közepén elnyúló, padlótól plafonig tartó elegáns polcrendszer pedig fényáteresztő térelválasztóként funkcionál a nappali és a hálószoba funkciók között. 
 


Az ablakok alatt kapott helyet egy esztétikus home office részleg. A lakás másik hálószobája en-suite zuhanyzós fürdővel és egy walk-in gardróbbal lett újjáépítve. A háló ablakai a belső udvarra néznek, melyet évtizedek alatt benőtt egy varázslatos, védett vadszőlő lugas. A konyhapult is egy dupla ablak alatt fut végig, amely az renovált lichthof látványos zöldfal dekorációjára nyit rá. A lakás előtt futó belső folyosó zárható, előtte átmenő forgalom nincs, így kizárólag a lakás tulajdonosa használhatja privát teraszként. Az előszobából egy külön vendég fürdő és beépített szekrények nyílnak.
 


A design klasszikusok mellett, mint a Nelson Bubble függesztékek, vagy az Eames Alu Chair, a térben kiemelt helyet kapott egy keleti inspirációból született magyar design kanapé, a Hannabi Box, illetve egy eredeti marokkói kézzel szövött Berber szőnyeg is. Számos neves nemzetközi design kiegészítő és több vintage bútor került felújított állapotban az enteriőrbe Ditz Edit producer, beruházó, és Bodrogi Fanni belsőépítész tolmácsolásában. A lakás nappali és étkező artworkjeinek alkotója Szauder Dávid, nemzetközileg ismert digitális és AI művész.


Designhome Szentkiralyi | Instagram
Ditz Edit | Instagram
Bodrogi Fanni | Web | Instagram
Szauder Dávid | Instagram
 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Új köntösben az ország legelső Mekije (X)
  • 2023-11-06 12:00
  • Deco

Új köntösben az ország legelső Mekije (X)

Világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal nyílt újra az első magyar McDonald’s étterem

Nézz körbe a W Budapest Hotelben

Nézz körbe a W Budapest Hotelben

A projekt generálkivitelezéséért, a belsőépítészeti kiviteli terveiért és a műemléki rekonstrukciójáért is felelős DVM group megbízásából Hlinka Zsolt által készített mozgóképen a W Budapest Hotel belső tereibe nyerhetünk bepillantást

A befejezetlenség szépsége
  • 2023-09-20 12:00
  • Deco

A befejezetlenség szépsége

Madridban nyitotta még új üzletet a Veja

Hirdetés