Cukorkabolt a 6. kerületben. 

A 6. kerület szűkös, szürkés és zsúfolt utcáiban sétálva felbukkan előttünk egy apró üzlet; kirakatán keresztül a szivárvány összes árnyalata szinte kisugárzik az utcafrontra. Gyermeki kíváncsisággal és lelkesedéssel térünk be a „cukorkaboltba”, ahol valóban úgy érezzük magunkat, mintha egy mesekönyv díszletei közt lennénk. A cikk eredetileg a DECO 2018/3-as lapszámában jelent meg.

A Cinq Filles üzletében járunk. Az első benyomás alkalmával egyértelműen az ízlésesen megtervezett dobozok, és színes bonbonok világa tárul fel előttünk; de a koncepció nem áll meg egy egyszerű cukorkabolt ideájánál. Saját magunk válogathatunk a legkülönfélébb édességek, lekvárok, pezsgők, vagy az ízléses Budapest-szuvenírek közül, amelyek az általunk kiválasztott és egyedileg megtervezett díszdobozokba kerülnek bele. Ezáltal az egész koncepció az ajándékozás gesztusa köré fog épülni, ami abszolút felülírja a boltról kialakított kezdeti elképzelésünket. 

Szentgyörgyi Kata, a Kicsiház-blog szerzője álmodta meg a helyiség mesebeli enteriőrjét, ami tökéletes harmóniába kerül az egyedi tervezésű dobozok formai és ízlésbeli világával: a nőies, a finom és a klasszikus irányvonal hármasa keveredik a termékcsomagolások kialakításában, és a belső térben egyaránt.

Az angolos, nőies stílust képviselő virágos tapéta több falfelületen keresztül uralja a teret, amivel meghökkentően hangsúlyos kontrasztba kerül a tér tágításában is szerepet játszó, klasszikus jellegű pepita padló. Mindezek mellett az antik bútorokon, arany-és sárgaréz kiegészítőkön valamint a „feltuningolt” fehér polcrendszereken a finom stílusirányzat jegyei mutatkoznak meg.

A kirakat dekorációjában a tervező hitvallásának egyik alappillére, a DIY-vonal fedezhető fel: miszerint a tárgyakat tartalommal kell megtölteni, ennek érdekében látszódnia kell rajtuk az ember kezének nyoma – egy bizonyos mértékig. 

Színek, formák és stílusok játéka bontakozik ki a részletekben, s ez a játékosság tökéletesen rímel a cukorkák és díszdobozok sokféleségére. Két, formailag eltérő típusú ajándékdobozzal találkozunk: egyfelől a klasszikus boxokkal, amelyekben a határozott elegancia valósul meg, másfelől kör alakú dobozokkal, amik a nőies, játékos jegyeket hordozzák magukon.

A vásárló a színskála valamennyi árnyalatából választhat kedve szerint. A csomagolásdesignban alapvetően adott a forma és a szín kombinációja, de például céges, alkalmi – esküvő, születésnap - megrendelések esetében az ügyfél logóját, vagy elképzelését is rányomtatják a dobozra. 

A Cinq Filles filozófiája az ajándékozás örömében gyökerezik: egyedi, esztétikus és minőségi ajándékok közül kiválasztani a legtökéletesebbet, annak, akinek örömet szeretnénk okozni.   

Szentgyörgyi Kata a mindennapokban, és munkái során is a folytonos fejlődést tartja szem előtt, amihez a világra való nyitottság, és a tanulás iránti vágy útja vezet. 
 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Lenyűgöző lett a felújított Párisi Udvar

Lenyűgöző lett a felújított Párisi Udvar

Négy és fél év után befejeződött a Párisi Udvar rekonstrukciója. A rendkívül komplex, speciális műemlékes feladatok egész sorát felvonultató munka látványos eredményt hozott.
Visszatér az élet a rendes kerékvágásba a Keletinél

Visszatér az élet a rendes kerékvágásba a Keletinél

Május 26-án, vasárnap befejeződtek a Keleti pályaudvar karbantartási munkálatai, így ma hajnalban megindulhatott a menetrend szerinti vasúti közlekedés.

A premodern Málnai – a pályakezdéstől az első világháborúig

A premodern Málnai – a pályakezdéstől az első világháborúig

Málnai Béla (1878-1941) – a második világháború előtti évtizedek stílusváltásai egy építészpálya tükrében.

Hirdetés