Hirdetés

EJTech azaz Esteban de la Torre és Kárpáti Judit Eszter kiállítása nyílik a FISE Galériában.

Hirdetés

A FISE Galéria szeretettel meghívja Önt és barátait Kárpáti Judit Eszter textilművész és Esteban de la Torre médiaművész Sensescapes című kiállítására.
 
Megnyitó 2015. október 27-én kedden, 18 órakor.
A kiállítást megnyitja: dr. Tillmann József
 
Megtekinthető 2015. november 12-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.
 
EJTech
Esteban de la Torre – Kárpáti Judit Eszter
2015. 10. 27 – 11.12.
 
Az érzékelés olyan fiziológiai képesség, amely a külső fizikai jelenségekből származó adatok megkülönböztetésére és osztályozására szerveződik a környezet beazonosítása, értelmezése, ábrázolása és észlelése céljából.
 
Az észlelés ebben az értelemben nem egy passzív átvétele ezeknek a folyamatoknak, hanem a tanulás, emlékezet, várakozás és figyelem által formálódik.
 
A technológia folyamatosan terjeszti ki és változtatja meg az olyan fogalmakról alkotott elképzeléseinket, mint a szilárdság, a kézzelfoghatóság vagy önmagunk, továbbá radikálisan új formákat, eljárásokat és célokat olt a művészetbe.
 
Az EJTech kollektíva művészeti kutatása és a kiállításon bemutatott munkái az érzékelésünkben és tudati folyamatainkban végbemenő átalakulásra összpontosítanak az érzékszerveink, a technológia és a jelentésalkotás folyamatainak egymásra kölcsönösen ható mezőjében. Az egyes munkák az érzékelési rendszerünket eluraló sztenderdizált hierarchia újragondolását szorgalmazzák, valamint integratív szemléletükkel az új művészet lehetőségeit vizsgálják. 
 
Az EJTech ‘Sensescape’ kiállítása a művészet és technológia keresztmetszetében kísérletezik a jelentések felfedezésének egyfajta játékos környezetében és arra késztet, hogy megértsük a jelen fluiditását a különböző tudományterületeken átívelő megközelítéseken, eljárásokon és anyagokon keresztül.
 
A kiállított munkák célja, hogy diskurzust kezdeményezzenek azokon a területeken, ahol a digitális és a fizikai találkozik. Az analóg alkímia, akusztikus okkultizmus és további hang kísérletek arzenáljából válogatott munkák, továbbá az interaktív textilek és reagens környezetek bemutatásával az EJTech kollektíva az észlelés esztétikájában mártózik meg.
 
Az állandóság maga a folyékonyság.

forrás: sajtóközlemény
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szintet lépett a DECODE pályázat

Szintet lépett a DECODE pályázat

Kihirdették a győzteseket, és megnyitották a pályaművekből rendezett kiállítást a Faur Zsófi Galériában.

Az argentin építészhallgatóknak is bejött a Hello Wood

Az argentin építészhallgatóknak is bejött a Hello Wood

A magyar alkotócsapat kiállítással zárta első három argentin évét. 

Calatrava képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Madridban

Calatrava képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Madridban

Először mutatkozik be képzőművészként a spanyol fővárosban.

Hirdetés