Hirdetés

PLEASURE FACTORY

Élménygyár felnőtteknek a Szigeten.

Hirdetés

Egy hétig éjjel-nappal, három műszakban gyártja az élményeket az idei Sziget Fesztiválon a PLEASURE FACTORY. Az A38 sátor szomszédságában, a színes konténerekből álló üzemben a látogatók megküzdhetnek az elemekkel a szélcsatornában, átpréselhetik magukat a passzírozón, játszhatnak az ipari orgonán, megmérettethetik magukat az élő csocsópályán vagy éppen betonból önthetnek ékszereket. Az S39 Hybrid Design Manufacture installációja napközben felnőtt 1:1-es építőjáték és edzőterem az érzékeknek, este pedig menő buliközpont.

Fotó COPYRIGHT SIGN Simon Zsuzsanna
 
Nehézipari gyártósorra emlékeztető építmény várja a vendégeket augusztus 10. és 17. között az idei Sziget Fesztiválon. A Nagyréten áll a PLEASURE FACTORY, amely külső jegyeivel és működésével is egy valódi üzemre emlékeztet. Az egymáshoz csatlakoztatott, színesre festett konténerekben különböző ipari szerkezetek, nyomócsövek, tartályok kaptak helyet, és az üzem egy hétig napi 24 órában gyártja az élményeket. A PLEASURE FACTORY a fesztiválozás életérzésének vidám gépezete és sűrített makettje. Beszippant, bekebelez, megrág, aztán nevetve kiköp.
 
A PLEASURE FACTORY egyes részei a különböző érzékekre hatnak. Az első konténer a zsúfolt fesztiválélményt imitálja. A látogatóknak szivacstenger-erdőn és tengernyi színes szivacslabdán kell átverekedniük magukat, mintha a Nagyszínpad előtt állnának. Az élményt fokozza az ipari ventillátor szélcsatornája, ahol az ember egész teste lobogni kezd. A következő konténer a tapintást és a hallást élesíti fel: a hangraktárban mindenféle felületek és tárgyak között lehet lépkedni, turkálni, aztán az ipari orgonán zenét is lehet komponálni.

Fotó COPYRIGHT SIGN Simon Zsuzsanna

A PLEASURE FACTORY konténerei között létrákon, lépcsőkön, állványokon lehet fel-le mászkálni, és kényelmes babzsák foteleken lehet üldögélni. Az élménygyár napi 24 órában, három műszakban működik. Napközben az alkotni vágyók a BETON kurzus önkéntesei segítségével betonból önthetnek maguknak ékszert vagy felespoharat, és beszélgethetnek a bárpultnál vagy a nyugizónában, míg mások az élő csocsóban játszhatják újra az EB legszebb pillanatait.  Az installáció esténként buliközponttá alakul át, hiszen az élménygyár szervízudvara színes fényekben úszik, és a zene mellett a vizuális effektek veszik át az irányítást. A PLEASURE FACTORY olyan, mint egy nagy játszóház felnőtteknek, ahol a látogatók megtapasztalhatják a szabadság, a felfedezés és a játék intenzív élményét.

Fotó COPYRIGHT SIGN Simon Zsuzsanna

A PLEASURE FACTORY ötletgazdája, kivitelezője és szervezője az S39 Hybrid Design Manufacture, amely elsősorban komplex művészeti tervezéssel foglalkozik. Nevéhez fűződik egyebek mellett a Széll Kálmán téren 2016-ben átadott óra, a Budapesti Gettó Emlékfala a Dohány utcában, valamint a Luminari Glass elnevezésű design üveg termékcsalád, ami a hagyományos burkolati és térelválasztó rendszerek közül innovatív anyaghasználatával és különleges vizualitásával tűnik ki. Ugyancsak az S39 szervezi immár hat éve a BETON kurzust, amelyen több felsőoktatási intézmény diákjai terveznek és készítenek utcabútorokat, ékszereket és köztéri beavatkozásokat.

A PLEASURE FACTORY támogatói: Doka, MC-Bau, FISCHER, Rákosy Glass Kft, CRH (Holcim), Frissbeton, Mapei, Meva, Tubosider, Lafarge, Bosch, Dejmark (Tikkurila), Mekkora-Print Kft, Crossfit B’Bros, FKSE 
 

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A vízen lebeg Koppenhága legmenőbb közösségi tere

A vízen lebeg Koppenhága legmenőbb közösségi tere

A prototípus már 2018-ban elkészült, a tervek szerint még ebben az évben három új elemmel bővül a repertoár.

Ezzel a szoborgyűjteménnyel kiléphetsz az időből

Ezzel a szoborgyűjteménnyel kiléphetsz az időből

Főszerepben az ókori görög és római építészet. 

Álmodozás gólyalábú házakban a tenger közepén

Álmodozás gólyalábú házakban a tenger közepén

A projekt Børge Ousland nevéhez fűződik, ő az egyik lehetséges felfedezője az Északi-sarknak. 

Hirdetés