Idén londoni döntővel és Európa 7 országában startol Magyarország egyetlen, női startup versenye.

Idén londoni döntővel és Európa 7 országában startol Magyarország egyetlen, női startup versenye. Finnország, Németország, Lengyelország, Csehország, Ausztria, Magyarország és Anglia szolgál az elődöntők helyszínéül, ahol a csapatok szakértői zsűri előtt léphetnek színpadra. A Magyarországról 2014-ben indult Women Startup Competition célja a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának hangsúlyozása a startup szektorban.“Alig titkolt izgalommal – Negyedszerre nyitjuk meg a nevezési lehetőséget, mert hiszünk a minket körülvevő, fiatal vállalkozókban és versenyünkkel szeretnénk hozzájárulni, a nők szerepvállalásának növekedéséhez a kisvállalkozói szférában. Bízunk abban, hogy az így keletkező innovatív vállalkozások, akik valóban korszakalkotó ötletek megvalósításán dolgoznak, sikeresebbek lehetnek - őket szeretnénk minél inkább segíteni a világpiaci terjeszkedésben”- mondta, Müller Tamás a versenysorozat elindítója - "Itthoni viszonylatban elég kevés befektető nyitott a hasonló kezdeményezések támogatására, ezért Londonba megyünk, hogy az ottani szemléletet mintaként vehessék át a hazai kockázati tőke befektetők. Bízunk benne, hogy jó példákkal és inkubátor pályázatokkal e-tendencia is változni fog a jövőben.”
A versenyben való részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok legalább 50%-ban hölgy tagokból álljanak. Az eddigi versenytapasztalatok szerint a mobil, a biotechnológiai fejlesztések, a divat, művészet és kulturális szolgáltatások területéről számos sikeres, ötlet valósult meg. Külön öröm, hogy a kisgyermekes anyukák is egyre többször térnek vissza az üzleti körfogásba, személyes gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalataikra alapozva a jobbnál jobb ötleteket.

Ötletek tekintetében semmilyen tematikai megkötés nincs. Bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy a terméke, szolgáltatása számot tarthat a nagyközönség és a befektetők érdeklődésére.Miért érdemes részt venni a budapesti elődöntőn?

Növeld az esélyeidet! Az összesen 6 helyi elődöntőből, 6 nyertes csapat egyenes ágon bejut a Londonban megrendezésre kerülő döntőbe és az 5 napos felkészítő kurzusra, így nem kell az összes online jelentkezővel megmérettetned.

Tájékozódj! Az elődöntő összes résztvevője tovább jut az online versenybe, ahonnan a nemzetközi zsűri további 6 csapatot delegál a londoni döntőbe. Találkozz a zsűrivel és tedd fel kérdéseidet, hallgasd meg a visszajelzésüket és építsd be a jelentkezésedbe!

Gyakorolj közönség előtt! Nagyszerű lehetőség, hogy csiszolj az előadásmódodon.
Az online jelentkezésedet még április 1-ig módosíthatod a tapasztalatok alapján, hiszen további 1 csapat közönség szavazás útján jut majd a döntőbe.

A budapesti elődöntő, március 8-án 18:00 és 22:30 között kerül megrendezésre! A csapatok az F6S online felületén március 1-ig jelentkezhetnek. Az esemény Facebook oldala minden héten új információkkal frissül! 

2014 -2016 között a Women Startup Competition, több mint 300 nemzetközi és hazai női startup jelentkezését fogadta és támogatta szakmailag. A jelentkezők száma évről-évre nő - az idei versenyre már 200 csapattól érkezett előregisztráció -, és a szervezők reményei szerint ez követendő példaként szolgál a hazai, szárnyaikat bontogató tehetségeknek. A cél, hogy a soron következő Women Startup Competition eseményen a nemzetközi piacra lépést tervező magyar, innovatív kkv-k, még nagyobb arányban képviseltetnék majd magukat.

A Német Startup Szövetség és az Európai Startup Hálózat 2016 decemberében mutatta be a 2016. évi Európai Startup Monitort. Bármely ország bekerülhetett az összeállításba, ahonnan elegendő mennyiségű kitöltött kérdőív érkezett be a vállalkozások részéről. Az idei évben ennek köszönhetően hazánk startup ökoszisztémája is része a dokumentumnak. A tanulmányban végül 2.515 startup, 6.340 cégalapító és 23.774 startup munkatárs adatai van benne 18 országból. A felmérésből az derült ki, hogy az európai startup cégalapítók átlagosan 29,9 évesek, 85, 2% férfi és 79% annak az országnak az állampolgára, ahol a vállalkozást létrehozta. Így a női startupperek aránya a fent felsorolt országokban is 15% alatt van, ami magasabb, mint a nemzetközi átlag, de még mindig nem kielégítő.

A sikeres csapatok spektruma immár igen széles. Győztes volt már a versenyen a Teddy the Guardian (szenzoros plüssmackó babafigyelő - 2014), a Gubbio (autista gyerekek kommunikációs integrációját támogató applikáció - 2015) és a BOOKR Kids (digitális, „élő“ mesekönyv - 2016), valamint versenyben volt a Samebug (programhibák begyűjtésére és megoldására szakosodott szoftver) és a PikkPack Shoes (cipő „lapra szerelve“ a vásárló design-igényéhez igazítva) is.

A verseny másik házigazdája, Lukács Andrea záró szavában elmondta - “Bízunk benne, hogy a rendezvény nagyszerű lehetőséget teremt a folyamatosan növekvő startup és befektetői közösség számára. A versenyt hagyományteremtő céllal indítottuk 2014-ben azért, hogy a nők - a gazdasági versenyképesség megteremtésének egyik kulcsszereplőiként -, tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában. Az esemény hosszú távú célja a verseny megrendezésén túl, egy olyan, női vállalkozói és befektetői közösség építése, amely a jövőben is együttműködik, motivációt és anyagi támogatást nyújtva a női vállalkozók szakmai fejlődéséhez, érvényesüléséhez.”

Az időpontokról és a nevezésről bővebb információ a womenstartupcompetition.com oldalon elérhető.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Célegyenesben a BME Solar Decathlon csapata

Célegyenesben a BME Solar Decathlon csapata

Júniusban kezdetét veszi az Építészeti Világverseny Szentendrén.

Solar Decathlon Europe versenyen indul a Műegyetem Csapata

Solar Decathlon Europe versenyen indul a Műegyetem Csapata

Szentendrén rendezik meg a nemzetközi házépítő és innovációs versenyt.

Hirdetés