Hirdetés

Idén londoni döntővel és Európa 7 országában startol Magyarország egyetlen, női startup versenye.

Idén londoni döntővel és Európa 7 országában startol Magyarország egyetlen, női startup versenye. Finnország, Németország, Lengyelország, Csehország, Ausztria, Magyarország és Anglia szolgál az elődöntők helyszínéül, ahol a csapatok szakértői zsűri előtt léphetnek színpadra. A Magyarországról 2014-ben indult Women Startup Competition célja a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának hangsúlyozása a startup szektorban.“Alig titkolt izgalommal – Negyedszerre nyitjuk meg a nevezési lehetőséget, mert hiszünk a minket körülvevő, fiatal vállalkozókban és versenyünkkel szeretnénk hozzájárulni, a nők szerepvállalásának növekedéséhez a kisvállalkozói szférában. Bízunk abban, hogy az így keletkező innovatív vállalkozások, akik valóban korszakalkotó ötletek megvalósításán dolgoznak, sikeresebbek lehetnek - őket szeretnénk minél inkább segíteni a világpiaci terjeszkedésben”- mondta, Müller Tamás a versenysorozat elindítója - "Itthoni viszonylatban elég kevés befektető nyitott a hasonló kezdeményezések támogatására, ezért Londonba megyünk, hogy az ottani szemléletet mintaként vehessék át a hazai kockázati tőke befektetők. Bízunk benne, hogy jó példákkal és inkubátor pályázatokkal e-tendencia is változni fog a jövőben.”
A versenyben való részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok legalább 50%-ban hölgy tagokból álljanak. Az eddigi versenytapasztalatok szerint a mobil, a biotechnológiai fejlesztések, a divat, művészet és kulturális szolgáltatások területéről számos sikeres, ötlet valósult meg. Külön öröm, hogy a kisgyermekes anyukák is egyre többször térnek vissza az üzleti körfogásba, személyes gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalataikra alapozva a jobbnál jobb ötleteket.

Ötletek tekintetében semmilyen tematikai megkötés nincs. Bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy a terméke, szolgáltatása számot tarthat a nagyközönség és a befektetők érdeklődésére.Miért érdemes részt venni a budapesti elődöntőn?

Növeld az esélyeidet! Az összesen 6 helyi elődöntőből, 6 nyertes csapat egyenes ágon bejut a Londonban megrendezésre kerülő döntőbe és az 5 napos felkészítő kurzusra, így nem kell az összes online jelentkezővel megmérettetned.

Tájékozódj! Az elődöntő összes résztvevője tovább jut az online versenybe, ahonnan a nemzetközi zsűri további 6 csapatot delegál a londoni döntőbe. Találkozz a zsűrivel és tedd fel kérdéseidet, hallgasd meg a visszajelzésüket és építsd be a jelentkezésedbe!

Gyakorolj közönség előtt! Nagyszerű lehetőség, hogy csiszolj az előadásmódodon.
Az online jelentkezésedet még április 1-ig módosíthatod a tapasztalatok alapján, hiszen további 1 csapat közönség szavazás útján jut majd a döntőbe.

A budapesti elődöntő, március 8-án 18:00 és 22:30 között kerül megrendezésre! A csapatok az F6S online felületén március 1-ig jelentkezhetnek. Az esemény Facebook oldala minden héten új információkkal frissül! 

2014 -2016 között a Women Startup Competition, több mint 300 nemzetközi és hazai női startup jelentkezését fogadta és támogatta szakmailag. A jelentkezők száma évről-évre nő - az idei versenyre már 200 csapattól érkezett előregisztráció -, és a szervezők reményei szerint ez követendő példaként szolgál a hazai, szárnyaikat bontogató tehetségeknek. A cél, hogy a soron következő Women Startup Competition eseményen a nemzetközi piacra lépést tervező magyar, innovatív kkv-k, még nagyobb arányban képviseltetnék majd magukat.

A Német Startup Szövetség és az Európai Startup Hálózat 2016 decemberében mutatta be a 2016. évi Európai Startup Monitort. Bármely ország bekerülhetett az összeállításba, ahonnan elegendő mennyiségű kitöltött kérdőív érkezett be a vállalkozások részéről. Az idei évben ennek köszönhetően hazánk startup ökoszisztémája is része a dokumentumnak. A tanulmányban végül 2.515 startup, 6.340 cégalapító és 23.774 startup munkatárs adatai van benne 18 országból. A felmérésből az derült ki, hogy az európai startup cégalapítók átlagosan 29,9 évesek, 85, 2% férfi és 79% annak az országnak az állampolgára, ahol a vállalkozást létrehozta. Így a női startupperek aránya a fent felsorolt országokban is 15% alatt van, ami magasabb, mint a nemzetközi átlag, de még mindig nem kielégítő.

A sikeres csapatok spektruma immár igen széles. Győztes volt már a versenyen a Teddy the Guardian (szenzoros plüssmackó babafigyelő - 2014), a Gubbio (autista gyerekek kommunikációs integrációját támogató applikáció - 2015) és a BOOKR Kids (digitális, „élő“ mesekönyv - 2016), valamint versenyben volt a Samebug (programhibák begyűjtésére és megoldására szakosodott szoftver) és a PikkPack Shoes (cipő „lapra szerelve“ a vásárló design-igényéhez igazítva) is.

A verseny másik házigazdája, Lukács Andrea záró szavában elmondta - “Bízunk benne, hogy a rendezvény nagyszerű lehetőséget teremt a folyamatosan növekvő startup és befektetői közösség számára. A versenyt hagyományteremtő céllal indítottuk 2014-ben azért, hogy a nők - a gazdasági versenyképesség megteremtésének egyik kulcsszereplőiként -, tehetségüknek és vállalkozói kompetenciájuknak köszönhetően figyelmet kapjanak, ezzel is biztatva más, hasonló vállalkozásokat a globális piacok meghódításában. Az esemény hosszú távú célja a verseny megrendezésén túl, egy olyan, női vállalkozói és befektetői közösség építése, amely a jövőben is együttműködik, motivációt és anyagi támogatást nyújtva a női vállalkozók szakmai fejlődéséhez, érvényesüléséhez.”

Az időpontokról és a nevezésről bővebb információ a womenstartupcompetition.com oldalon elérhető.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Saint-Gobain a zéró szén-dioxid kibocsátásért

Saint-Gobain a zéró szén-dioxid kibocsátásért

Április harmadikán hirdetik ki a Saint-Gobain Trophy győzteseit.

Építészeti stúdió és design brand az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Építészeti stúdió és design brand az idei Highlights of Hungary jelöltjei között

Biogazdaság, hátizsák vagy esetleg egy építészeti stúdió lesz a befutó? Inspiráló alkotások a hazai kreatív világból, szavazni február 10-ig lehet.

Mintaházparkként nyit újra 2020-ban a Solar Decathlon Europe 2019 kiállítása

Mintaházparkként nyit újra 2020-ban a Solar Decathlon Europe 2019 kiállítása

A mintaházpark közvetítőként működne a szereplők között a közös, fenntartható jövőt támogató értékteremtés érdekében.

Hirdetés