Elkészült a MENÜ 2

A MENÜ folytatásában világgá mentek.

A MENÜ szakácskönyv második kötetének bemutatóján a könyvben szereplő receptek egy részét működésbe hozzák, és abból lehet majd kóstolni. 

Időpont: december 8. 18:00

Helyszín: Konyha étterem, Madách Imre út 8.1075 Budapest 

MENÜ 2

A MENÜ folytatásában világgá mentünk. Fél éven át voltunk úton, hogy újraélesszük azt, amit az első kötettel is kerestünk: az étellel való kapcsolódás lehetőségét. Amíg az első rész Budapest-centrikus szereplők recept- és történetgyűjteménye, addig a MENÜ 2 egy vidéki és külföldi kitekintés olyan magyar ismerőseink életére, akik rugalmasan mozognak a világban. A más élet lehetőségeit egy-egy vendégségben kutattuk, és minden recept, amit kézhez kaptunk ennek az esszenciáját őrzi. Ettünk vermutban főtt marhapofát Barcelonában, gombásztunk a Pilisben, vagy például Tordason megtudtuk, hogy készül az eredeti harcsapaprikás. Ezúttal is az ételkészítés teljes tartományában mozogtunk, így az egyszerű gesztusok és a végletekig átgondolt menük jól elfértek egymás mellett. Ismét háromszáz oldal fölé mentünk, amit Glódi Balázs képei és Laki Eszter grafikai munkája tartanak egybe. Az első rész mintájára a könyv tartalmaz egy angol nyelvű mellékletet is, mely a teljes magyar szöveg fordítása. A MENU 2 is 1000 darab, limitált példányszámban készült, a megjelenés módját a kiadói kompromisszumoktól mentes művészeti szemlélet indokolja. 

Fotó © Glódi Balázs

fotó: Glódi Balázs

grafika: Laki Eszter

szöveg: Mihály Kamilla

http://menucookbook.hu/

Fotó © Glódi Balázs

A könyvben szereplő résztvevők és helyszínek listája:
Geréby Zsófi – ruhatervező – Perőcsény

Bodó Marci – szabadúszó alkotó – Pécs

Somoskői Gábor és Buzás Lívia – keramikus és tanácsadó – Bazsi

Hello Wood – építésztábor – Csórompuszta

Fegyverneky Sára és Auguszt Olivér – Pegazus – Szentbékkálla

Vida Tóni és Vida Vera – apja, lánya – Tordas

Julia Mechtler és Michele Iadorola – műkereskedő és olívaolaj-kereskedő – Pietramontecorvino

Göncz Patrícia – útkereső – Berlin

Földes Dóri és Kőhalmi Gábor – festő, barista és dizájnstratégiai tanácsadó – Berlin

Natalie Turner és Racsek Tamás – life coach és dj – Berlin

Zaina Shreidi és Deák Gyula – Quint Studio – Amszterdam

Kiss Norbert Ádám – művészeti vezető, gasztroblogger – Rotterdam

Tóth Gergely és Gönczi Anikó – szakács és építész – Barcelona

Kinopravda – filmkészítők – Barcelona

Fröhlich Nóra – építész – Bécs

Merényi Dániel – kerékpárváz-építő, karikaturista – Miskolc

Stark Attila – festő, grafikus, gombaszakértő – Pilisszántó

Loffice Bécs – közösségi iroda – Bécs

Steiner Kristóf – író, újságíró – Tel-Aviv

Sinya – Hajtás Pajtás – Biatorbágy

forrás: sajtóközlemlény




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Le Corbuffet szakácskönyv a 20. század legnagyobb művészeit idézi meg

A Le Corbuffet szakácskönyv a 20. század legnagyobb művészeit idézi meg

Nagy-Macaroni László sajtos tésztájától egészen  Mies van der Roe mártásáig.

Nemzetközi díjat nyert a Tokaj Aktív Turisztikai Központ

Nemzetközi díjat nyert a Tokaj Aktív Turisztikai Központ

BORD Építész Stúdió elnyerte a BIG SEE Tourism Awardját

Hirdetés