Hirdetés

A BOOOK Kiadó nyerte el a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén, az International Gourmand Awards-on a világ legjobb kiadója díjat.
 


A díjat Széplaki Péter, az igényes, minőségi és tartalmas könyveiről ismert BOOOK Kiadó ügyvezetője és megálmodója vette át egy rövid prezentáció kíséretében, ahol a közönségnek is bemutatta a 2008-ban alapított kiadó tevékenységét, elért eredményeit.

„Óriási megtiszteltetés, hogy a nemzetközi gasztronómiai színtéren is értékelik a kiadó értékteremtő és profi munkáját, erőfeszítéseit” – mondta el.


A Gourmand World Cookbook Awards díjat 1995-ben alapította Edouard Cointreau. Közel 300 országból és régióból érkeznek nevezések, amelyek részt vesznek az ágazat legnívósabb nemzetközi versenyén. Minden évben egy különleges helyszínen adják át a díjakat, idén nyáron a svédországi Umeåban volt az ünnepélyes díjkiosztó. A ceremónia alkalmat ad arra, hogy a szcéna fontos és meghatározó szereplői találkozzanak a világ minden tájáról.

A neves szakemberekből álló zsűri elnöke, Edouard Cointreau, akit apai ágon a francia likőrjükről ismert Cointreau családhoz, anyai ágon pedig a Rémy Martin és Frapin családhoz kötnek szoros rokoni szálak. A Gourmand International elnöksége mellett a Gourmand World Cookbook Awards és a World Association of Food TV Producers elnöke is.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Változó elvárások, maradó értékek - a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója

Változó elvárások, maradó értékek - a Szépművészeti Múzeum rekonstrukciója

Schickedanz Albert és Herzog Fülöp épületét 1906 decemberében nyitották meg.

Az új évtized második Decója

- 2020/2

„Az életre kell igent mondani, és a karanténban is embernek kell maradni” – vallja a Deco első, karanténban fogant lapszáma, amely ennek megfelelően bőséggel kínál inspirációt. Új-zélandi farmház? Van. Interjú a belsőépítésszel, akinek aranyat találni a nevében? Pipa. Tavaszi dekor pasztell tónusokban, Barka nevű vizslalánnyal? Természetesen. Zegzugos románc egy 19. századi kúriában? Megírtuk. Trükkös tértágítás egy eklektikus bérházban? Mutatjuk. Tudatos életmód, gasztro-vonalon? Tálaljuk. Ahogy az egész friss-ropogós Decót is.

Hirdetés