Hirdetés

A BOOOK Kiadó nyerte el a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén, az International Gourmand Awards-on a világ legjobb kiadója díjat.
 


A díjat Széplaki Péter, az igényes, minőségi és tartalmas könyveiről ismert BOOOK Kiadó ügyvezetője és megálmodója vette át egy rövid prezentáció kíséretében, ahol a közönségnek is bemutatta a 2008-ban alapított kiadó tevékenységét, elért eredményeit.

„Óriási megtiszteltetés, hogy a nemzetközi gasztronómiai színtéren is értékelik a kiadó értékteremtő és profi munkáját, erőfeszítéseit” – mondta el.


A Gourmand World Cookbook Awards díjat 1995-ben alapította Edouard Cointreau. Közel 300 országból és régióból érkeznek nevezések, amelyek részt vesznek az ágazat legnívósabb nemzetközi versenyén. Minden évben egy különleges helyszínen adják át a díjakat, idén nyáron a svédországi Umeåban volt az ünnepélyes díjkiosztó. A ceremónia alkalmat ad arra, hogy a szcéna fontos és meghatározó szereplői találkozzanak a világ minden tájáról.

A neves szakemberekből álló zsűri elnöke, Edouard Cointreau, akit apai ágon a francia likőrjükről ismert Cointreau családhoz, anyai ágon pedig a Rémy Martin és Frapin családhoz kötnek szoros rokoni szálak. A Gourmand International elnöksége mellett a Gourmand World Cookbook Awards és a World Association of Food TV Producers elnöke is.

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magáncégek mentik meg a római műemlékeket?

Magáncégek mentik meg a római műemlékeket?

A járvány rámutatott arra, hogy a turizmusra épülő támogatási rendszer nem fenntartható.

Budapest mint vászon és Scully vásznai Budapesten

Budapest mint vászon és Scully vásznai Budapesten

Folytatódik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

Kevesebben autóztak a covid miatt, mégis több lett a halálos baleset - miért?

Kevesebben autóztak a covid miatt, mégis több lett a halálos baleset - miért?

Egy meglepő statisztika Amerikából; a magyarázat a gépjárművezetők felelőtlensége lehet.

Hirdetés