A Vizuális Kommunikáció szak végzőseinek kiállítása május 20-án nyílik. 
\r\n 

A francia-magyar Visart Művészeti Akadémia végzős évfolyama négyéves tanulmányait követően diplomavédés előtt áll.
 
A diploma kiállítás megnyitója 2016. május 20-án pénteken délután 18 órakor lesz, bevezető szöveget mond Torday Gábor kreatív igazgató, a Visart tanára.Az esemény egyúttal az Inspirál falavatója is.
 
A VISART Művészeti Akadémia a párizsi Ecole d’Art Maryse Eloy társintézménye, 2004-ben kezdte meg működését Budapesten. Vizuális kommunikáció szakán párhuzamosan négy szakirányt tanulnak hallgatóink: reklám, multimédia (animáció és webdesign), csomagolás és grafikai tervezés (arculat, plakát, tipográfia, kiadvány), sikeres diplomavizsgájuk után francia diplomát szereznek.
 
A fiatal tervezők a vizuális kommunikáció különféle területein dolgoztak az elmúlt négy évben, a diplomastandon ezekből is mutatnak megoldásokat. Ilyenek pédául a budapesti Francia Intézettel kooperációban megvalósuló és ott bemutatott plakátsorozatok és animációk a frankofónia témájáról, egy pályakezdő művészeket támogató honlap, applikáció és a hely arculata InkubARTor néven, csomagolástervek az ország tortája rendezvénynek, társadalmi célú integrált reklámkampány a szűrés-tudatosság javítására vagy „kis esti multipack” egy új kézműves sörnek.
 
Az iskolai feladatok mellett a végzősök bemutatják komplex diplomaprojektjüket, ami érdeklődési területüknek megfelelően szerteágazó: a magyar lélekpénz egy új, keserédes magyar papírpénz, mely a magyar mentalitáson alapszik; a Játszma egy okos étterem arculat inzulin-rezisztensek számára; a Designus egy szórakoztató, ismeretterjesztő társasjáték a grafikusi szakmáról; a Sensus pedig kísérleti tipográfia-animációk és plakátok sorozata különböző hangulatok kifejezésére. Lesz kifejezetten a rajongóknak szóló kreatív csomag az Éjszakai cirkusz című fejlődésregényhez; 
reklámkampány egy vércukormérő okos karkötőhöz az 1-es típusú cukorbetegek életének megkönnyítésére; mobil applikáció a fiatal külföldi turistáknak, hogy felfedezzék Budapest atipikus oldalát és személyre szabott emléktárgyakkal utazzanak haza; és kiadvány, amely az alternatív vizuális neveléshez ajánl gyakorlatokat és vizuális képességeink tudatosabb használatára bátorít.
 
A 2016-ben diplomázók névsora: Dibusz Kitti, Király Rebeka, Kornacker Hajnalka, Nagy Eszter, Szabó Fruzsina, Szatmári Benjámin, Vadas Angéla, Zrupkó Diána.
 
A kiállítás FB eseménye: https://www.facebook.com/events/1159134294117993/
 

időpont: A kiállítás május 20.-26.-ig tekinthető meg, hétköznapokon 9-18 óra között.
cím: Visart Művészeti Akadémia  Budapest 1132 Váci út 60.

forrás: sajtóközlemény
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kiterjesztett jelen – külső helyszíneken

Kiterjesztett jelen – külső helyszíneken

Kiállítások a Ludwig Múzeum Kiterjesztett jelen – Átmeneti valóságok című nemzetközi válogatásához.

Egy kiállítás arról, mi marad a kiállításokból

Egy kiállítás arról, mi marad a kiállításokból

Katalógus Katalógus az ISBN Galériában.

Bemutatkozik a „Youhu-nemzedék”

Bemutatkozik a „Youhu-nemzedék”

Fiatalok, akik az elmúlt évtized művészettörténetét írták.

Hirdetés