Hirdetés

DORA ABODI bemutatta 2015/16 ősz-téli kollekcióját.

DORA ABODI a londoni divathéten mutatta be 2015/16 ősz-téli kollekcióját
Az immáron nemzetközileg is jegyzett DORA ABODI luxus pret-a-porter márka ismételten meghívást kapott a London Fashion Weekre, amely keretében február 23-án bemutathatta 2015/16 őszi/téli kollekcióját. A designer tavaly szeptemberben első magyar tervezőként kapott meghívást a London Fashion Week Fashion Scout programjába, a tavaszi/nyári kollekciójával való sikeres londoni debütálását követően.

fotó © Dora Abodi
 
Második alkalommal csodálhatta meg a nemzetközi divatszakma DORA ABODI kollekcióját a világ egyik legnagyobb jelentőségű divateseményén, az évente két alkalommal megrendezett London Fashion Weeken. „Rendkívül nagy megtiszteltetés számunkra, hogy második alkalommal is meghívást kaptunk Londonba, hiszen London, Párizs és Milánó a legfontosabb a divatban. Nagyon fontos visszajelzés, hogy a szervezők is rendkívül sikeresnek tekintették a bemutatónkat, teltházas volt a show, és hogy a továbbiakban is számítanak ránk.” – mondta Abodi Dóra, a brand vezető tervezője. 

fotó © Dora Abodi

A kollekcióról: A „Cult of the Twin Unisus” című kollekció egy misztikus összecsapás képét villantja fel, miközben betekintést enged egy egyedi, természetfeletti világba, ahol a márka szimbóluma, az aranyszárnyú Unisus vívja magasztos harcát a végső igazságért. A festői, gesztuális printek és szétrobbanó kristályok, a gyűrt fémfelületeket idéző minták, a szabálytalan, hullámos szegélyek, dekonstruált anyagok és aszimmetrikus szabásvonalak a harcra és a sérülésekre, míg a kollekció felkavaró harmóniája és az időtlen formák a végső győzelemre utalnak. A sci-fi, a 90-es évek underground londoni rave partik naiv optimizmusa és vad tombolásai és Erdély sötét, gótikus, titokzatos hangulata is megjelenik a gyűjteményben. A meglepő, izgalmas és míves haute couture részletek újraértelmezése teszi a kollekciót modernségében is időtlen műalkotássá. A téli kollekcióban a kötött darabok, az egyedileg tervezett mintákkal nyomott selymek és gyapjúk, a hímzett és steppelt bőr, a különleges táskák változatossága egy egységes koncepciót alkot.

fotó © Dora Abodi
 
A DORA ABODI márkáról: Abodi Dóra 2010-ben alapította DORA ABODI néven saját márkáját, a Mod’Art Divat és Művészeti Akadémia elvégzését követően a mesterképzőt a neves milánói Domus Akadémián végezte a Vogue különdíjnak köszönhetően. Kollekcióit számos hazai és nemzetközi elismeréssel jutalmazták, többek között a Vogue Italia vagy a Not just a label jóvoltából.  Olyan hírességek választották darabjait, mint Lady Gaga, Fergie, Jena Malone, Lindsay Lohan, Eiza Gonzalez, Tyra Banks, Bella Thorne, Kimbra vagy Bailee Madison. A DORA ABODI márka építésére a tavalyi év során nyíltak meg új lehetőségek, amikor a cégfejlesztéshez tőkét vont be a Széchenyi Tőkealaptól, s ezzel további lendületet kapott a márkaépítés.
DORA ABODI honlap: www.doraabodi.com

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az AGNESKOVACS új kollekciója

Megérkezett az AGNESKOVACS új kollekciója

Kifinomult erő, izgalmas apró részletek.

Karim Rashid nyerte Amerika legjelentősebb design díját

Karim Rashid nyerte Amerika legjelentősebb design díját

A designer szerint a formatervezés produktumai mindenki számára elérhetőek kell, hogy legyenek.

Összebútorozott a designügynökség és a bútorszövetség

Összebútorozott a designügynökség és a bútorszövetség

Cél a modern magyar bútoripar, illetve a divat- és designipar hazai szereplőinek szakmai támogatása.

Hirdetés