Hirdetés

Az IKEA egy asztalhoz ülteti a szomszédokat, és pályázatot hirdet nemrégiben alakult lakóközösségeknek (x)

Hirdetés

A szomszédainkat általában nem igazán ismerjük, pedig épp ők azok, akik segíthetnek, ha például fel kell cipelni az új kanapét. Az IKEA-nak köszönhetően viszont az új lakóközösségekben élők most lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék egymást egy finom vacsora mellett. Az első IKEA-szomszédolóest 2015. augusztus végén lesz a Kondorosi Lakónegyedben, amit további vacsorák követnek majd a fővárosban. Az IKEA mindemellett pályázatot is hirdet, hogy még több nemrégiben alakult budapesti és budaörsi lakóközösség számára lehetővé tegye, hogy egy közös vacsora során összetartóbb csapattá váljanak.

fotó © Wikipedia

A magyarországi IKEA új projektjével elsősorban az új lakóközösségekben élőket szeretné megszólítani: a modern lakóparkok többsége jellemzően a nagyvárosok külső kerületeiben található, és az óriási, egymástól távol elhelyezkedő épületekben a szomszédok között sok esetben szinte egyáltalán nincs kapcsolat. Az újonnan érkező lakóknak éppen ezért csak kevés lehetősége nyílik arra, hogy megismerjék a közösséget és a lakóparkok szomszédságában élőket.

„Az IKEA-szomszédolóestnek köszönhetően az emberek egy kellemes, finom vacsora közben jobban megismerhetik azt a közösséget, amelyben élnek. A 2016-os IKEA-katalógus fő témája az ételek, az étkezések és mindaz, ami a főzéshez kapcsolódik – az előkészületektől kezdve a családdal, a barátokkal együtt töltött időig. Mi más teremtene jobb alkalmat arra, hogy aktivizáljuk a közösségünket, hogy megértsük, megismerjük egymást, mint egy közös vacsora” – mondta el Miskolczi Gergely, az IKEA FOOD menedzsere.

Az IKEA-szomszédolóest rendezvénysorozat két szakaszban valósul meg: először két, az IKEA által kiválasztott lakóközösség kap lehetőséget arra, hogy egy vacsora keretében az ott élők jobban megismerhessék egymást. A második szakaszban viszont más budapesti és budaörsi lakóközösségek is pályázhatnak, hogy az IKEA segítségével saját szomszédolóestet szervezzenek.

„Arra szeretnénk ösztönözni más lakóközösségeket is, hogy tartsanak hasonló vacsorákat. Annak érdekében, hogy az IKEA támogatásával még több új szomszédság saját szomszédolóestet szervezhessen, pályázatot indítunk, amelyben a lakóközösségek a www.szomszedoloest.hu weboldalon, egyszerű regisztrációval vehetnek részt” ¬– ismertette a pályázatot Miskolczi Gergely. 
„A finom ételek összehozzák az embereket, és meggyőződésünk, hogy egy lakóközösségben sem lehetetlen feladat egy hasonló rendezvény megszervezése. Az IKEA okos megoldásai kiváló inspirációs források ehhez. A termékeinkkel a szomszédok közös pikniket vagy egy fantasztikus lakomát szervezhetnek, ahol és amikor csak szeretnék.”

A pályázatról és a részvétel feltételeiről a www.szomszedoloest.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

forrás: sajtóközlemény

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A lebegő hatás és átforduló homlokzat

A lebegő hatás és átforduló homlokzat

Így néznek ki az Equitone homlokzatburkolatai családi házakon.

A vidék a jövő alternatívája

A vidék a jövő alternatívája

A „Jövő Otthonai” pályázaton a legkreatívabb termékfelhasználásért kiosztott különdíjat Rittgasszer Ákos és Bonhardt Dávid vehették át.

Gastro&Hotel Design Award: meghosszabbított jelentkezési határidő

Gastro&Hotel Design Award: meghosszabbított jelentkezési határidő

Július 31-ig lehet nevezni a díjra. 

Hirdetés