​Erőteljes vonalak, organikus dizájn és sok zöld jellemzi Bel-Buda egyik legelegánsabb irodaházának lobbyját.

Erőteljes vonalak, organikus dizájn és sok zöld jellemzi Bel-Buda egyik legelegánsabb irodaházának lobbyját.

A MOM Park melletti HillSide Offices kivitelezése a tervek szerint halad. Az irodaház építése jelenleg a hatodik szintnél jár, és 2018 januárjában eléri a szerkezetkész állapotot. A felső emeletekről már most élvezhető az egyedülálló kilátás a Gesztenyéskertre és a budai hegyekre. A bel-budai irodaház, a magyar ingatlanpiacon egyedülállóan, már kilenc hónappal a tervezett átadás előtt elérte a 80%-os foglaltsági rátát.

A HillSide Offices nemcsak kiváló lokációjával, elegáns külső szerkezetével és környezettudatos technológiájával hívja fel magára a figyelmet. Az épület beruházóinak fontos volt az épület fogadóterének minőségi, modern és látványos kialakítása is. A lobby tervezésére a nemzetközileg is elismert Bara Ákost és Bara Design Studiót kérték fel. 

A zöld környezetben épülő HillSide Offices irodaház belső tereinek terveiben kiemelkedő szerepet kap a környezettudatosság és a természetközeliség. A belsőépítészeti koncepció reflektál az épületet körülölelő természeti formákra, terepvonalakra. Cél volt, hogy a  külső és belső terek egységet képezzenek, minél kevésbé váljanak el egymástól. A budai hegyek geográfiai vonalai a vissza-visszatérő hullámvonalakban és a lekerekített bútorokban köszönnek vissza a lobby berendezésben. A természetes anyaghasználat, a sok zöld megjelenése természetközelivé és egyben otthonossá teszik az előteret. A  közel 500 négyzetméteres előcsarnok tervezésének kihívásairól így nyilatkozott a tervező, Bara Ákos:

„A legnagyobb kihívás a két épület között kialakult hatalmas tér kezelése volt oly módon, hogy az emberek mégis otthonosan tudják magukat érezni benne. A tiszta üvegfelületekkel határolt hatalmas térben ez igen nehéz feladatot jelentett.”

Különleges szerepet kapott a világítás kialakítása, amely — akárcsak a bútorok — leképezi a környék domborzati szintvonalait. A felső, világító LED-csíkok 3D-ben hullámoznak, izgalmas és egyedi látványt nyújtva a belépőknek. A beruházók tervei szerint 2018. nyár végére elkészül az irodaház, és birtokba vehetik a bérlők. 

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. által kiírt tender nyerteseként 2018-tól a HillSide Offices ad otthont a hitelintézet budapesti irodájának. A cég korábbi központjából, a Váci utcai Zászlós Irodaházból költözteti dolgozóit a bel-budai lokációra. 10 300 négyzetméteren az irodák mellett konferencia- és oktatóközpontot is kialakítanak, a földszinten pedig egy vadonatúj, exkluzívan felszerelt, közel 300 négyzetméteres ügyfélszolgálattal várják majd ügyfeleiket.

„Nagyon örülünk, hogy társaságunk új központja mindazokat az értékeket testesíti meg, amelyeket az otthonteremtés témakörében ügyfeleink felé is kommunikálunk, hiszen ezáltal is hitelessebbé tesszük a Fundamenta-márkát. Számunkra különösen fontos, hogy bel-budai irodaházunkat mind autóval, mind tömegközlekedéssel könnyen elérhetik majd ügyfeleink és munkatársaink” — emelte ki Tátrai Bernadett, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó cikkek

Átadták a Bonarka for Business G épületét Krakkóban

Átadták a Bonarka for Business G épületét Krakkóban

Több mint 8,000 négyzetméternyi irodabérleti szerződés a TriGranitnál.

Well Building minősítést kaphat az Advance Tower

Well Building minősítést kaphat az Advance Tower

Magyarországon elsőként építhet Well Building minősítésű irodaházat a Futureal-csoport.

A TriGranit bemutatja: Millennium Gardens

A TriGranit bemutatja: Millennium Gardens

A fennállásának 20. évfordulóját idén ünneplő TriGranit eddigi mérlege: mintegy 50 városképet meghatározó projekt 7 országban és több mint 50 rangos nemzetközi díj.

Hirdetés