A Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériumának Közép-kelet-európai Képviseleti Irodája és az ELTE Konfuciusz Intézete művészeti pályázatot hirdet a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából.

A pályázat mottója a Kína a képzeletemen túl – „China beyond my imagination.  Várnak minden olyan tetszőleges technikával készített képet (pl. fotó, montázs, festmény, grafika stb.), amely a két nép közötti kapcsolatokra reflektál a kultúra és a turizmus területét állítva középpontjába.

Pályázati feltételek, információk

 • Az alkotások címe mellé egy 500 leütésnél nem hosszabb leírást kell csatolni a kép inspirációjáról és témájáról magyarul, illetve kínai vagy angol nyelven.
 • A képek maximális mérete A/1-es lehet.
 • A pályázók jelentkezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezők digitális formában tárolhassák és kiadványaikban, illetve az általuk üzemeltetett web felületeken felhasználhassák a beérkezett műveket (az alkotók nevét feltüntetve).
 • A beérkezett munkákból (előzsűrizést követően) az ELTE Konfuciusz Intézete kiállítást szervez.
 • A zsűrizést a pályázat kiírói végzik külső szakértő bevonásával.
 • A leadási határidőt követően a szervező a beérkezett pályázati anyagokat feltölti az ELTE Konfuciusz Intézet facebook oldalára és honlapjára.
 • Jelentkezhet minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár.

A pályázati anyag leadása

 1. A pályázati mű eljuttatása az ELTE Konfuciusz Intézetébe (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, 1 em./16.; nyitvatartási idő: H-Cs 11 órától 18:30-ig, P: 11 órától 16 óráig) a leadási határidő előtt.
 2. A kép címének, leírásának és digitális verziójának (JPG formátumban és a lehető legjobb képminőségben) elküldése az elte.konfuciusz.intezet@gmail.com e-mail címre a leadási határidő előtt.
 3. Leadási határidő: szeptember 23., 18:30.

Az elbírálás október folyamán történik meg, a díjátadóval egybekötött eredményhirdetésre október közepén kerül sor az ELTE BTK F épületének Kodály dísztermében.

Díjak

 • Az első helyezett díja: egyszemélyes kínai utazás 2019 novembere folyamán (a nyertessel személyesen egyeztetve), valamint az ELTE Konfuciusz Intézet egy szabadon választott nyelvi vagy tradicionális kínai festészet kurzusa.
 • A második és harmadik helyezett díja: az ELTE Konfuciusz Intézet egy szabadon választott nyelvi vagy tradicionális kínai festészet kurzusaHa tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Betonhidat nyomtattak Sanghajban

Két robotkaros 3D nyomtatóval, mindössze 450 óra alatt nyomtattak egy több mint 26 méter hosszú gyalogoshidat Kínában. A számítások szerint a hagyományos építésnél 33 százalékkal került kevesebbe printelni. 

Zoboki Kodály és Ybl tanításából építkezett Kínában

Zoboki Kodály és Ybl tanításából építkezett Kínában

Zoboki Gábor az építészet és technológia viszonyáról beszélt a Keletiek Nyugaton, nyugatiak Keleten: Építészkongresszus 2019 konferencián.

Modern tanulóközponttal gazdagodik a Debreceni Egyetem

Modern tanulóközponttal gazdagodik a Debreceni Egyetem

A legnagyobb értékű beruházás a többfunkciós tanulóközpont, a Learning Center.

Hirdetés