A pályázat a Lighting Design határait feszegeti.

Idén év elejétől indult a BE LIGHT! világítástechnikai cég együttműködése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. Nagy izgalommal várták a közös projektet, hisz a MOME-s diákok számára rendszeresen tartanak előadásokat, de ennyire elmélyült közös munkára még nem is számítottak volt részünk.

A MOME x BE LIGHT! pályázat a Lighting Design határait feszegeti különböző tervezési körülmények között Püspök Balázs, a MOME új akadémiai igazgatójának koordinációjával. A kurzus célja egyedi fényinstalláció, világítótest tervezése egy hotel funkciójú épület közösségi terébe.

A program szakmai előadásokkal indult, amelyet a BE LIGHT!, valamint Püspök Balázs tartott. Itt a világítástechnika és a fénytervezés alapjaival lehetett megismerkedni, ezt követően pedig a diákok 3-4 fős teameket alkotva nekiálltak a koncepciók kidolgozásának, majd a koncepciók bemutatásának.  Mi pedig összeállítottuk zsűricsapatunkat, a diákok prezentációira különböző aspektusokból reagáltunk, fogalmaztuk meg a véleményünket, tettünk ajánlásokat, mindenki a saját szakterülete felől megközelítve a kérdést. A hallgatók 2 körben prezentáltak, és be kell valljuk, ragyogó ötletek érkeztek. Érdekes volt látni, ahogy az 1. körös véleményezés után rendelkezésre álló szűk 2 napban milyen hatalmas erőfeszítéseket tettek a diákok, hogy tovább csiszolják a koncepciókat, rekord idő alatt. Le a kalappal!   

A MOME x BE LIGHT! kurzus munkáiból mindennap kikerül egy a BE LIGHT! Facebook- és Instagram-oldalára. Elsőként íme

Ábrahám Viktória, Klöpfler-Topor Tibor és Szász Ramón közös munkája: 

Hallgatói munkák, 1. napTovábbi képek, információk a Be Light! oldalain!

„A világításkoncepció terve tágas, nyers falakkal körülvett, industrial jellegű térbe készült. Az első koncepcióban optikai szálakból szőtt fényfüggöny használatával alakították ki a szálloda lobbyjában a világítást. A formája és a dinamikája invitálja a vendéget a recepcióhoz és az étterem részhez és megvilágítja a recepció felületét. A másik ide tervezett világítótest pedig az étteremben kap helyet, és az átlátszó napelemeknek köszönhetően kihasználja a nagy ablakokon beáramló fényt.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés